Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ τα ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα γύρω από την υπόθεση του πνιγμού της μικρής Αμέλιας την περασμένη Δευτέρα στην παραλία της Κορίνθου, το χρονικό της τραγωδίας, έρχεται να βάλει σε μια σειρά τις λεπτομέρειες από την προσπάθεια διάσωσης που δεν επετεύχθη ποτέ. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από την ώρα που ο 42χρονος πατέρας πήρε το παιδί από το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του μέχρι και την ώρα που το Λιμενικό έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος έχει μεσολαβήσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Ενα από τα πιο... δυσνόητα σημεία είναι το γεγονός ότι ο ίδιος έφυγε 2 χιλιόμετρα μακριά από την παραλία που πνιγόταν το παιδί!

Διαβάστε ακόμη: Κόρινθος: «Τα στοιχεία δεν κολλάνε», επιμένει ο Μπαλάσκας - Η απορία του ψαροντουφεκά για τις κινήσεις του πατέρα

Οπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ του MEGA και της εκπομπής Live News, οι κλήσεις που έγιναν προς την αστυνομία τόσο από το σπίτι του πατέρα, όσο και από τον ψαροντουφεκά, απέχουν πολύ από την ώρα του πνιγμού. Συγκεκριμένα, το αργότερο στη μία το μεσημέρι το παιδί φέρεται να έπεσε στο νερό, ενώ η πρώτη κλήση στο 100 για βοήθεια έχει καταγραφεί στις 14:45!

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του πατέρα έχει ως εξής:

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

  • 11:00 Ο πατέρας βρίσκεται στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και παραλαμβάνει το παιδί σε μία μη προγραμματισμένη ενέργεια.

     

  • 12:00 Πατέρας και κόρη βρίσκονται σε τοπική ταβέρνα και τρώνε μαζί

     

  • 12:45 Αφιξη του πατέρα και της Αμέλιας στην παραλία 

     

  • 13:00 Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο 42χρονος στην απολογία του, ο πνιγμός της Αμέλιας προσδιορίζεται στη 1 το μεσημέρι. 

     

  • 14:45 Καταγράφεται η πρώτη κλήση στην Αστυνομία από το σπίτι του πατέρα, όπου ενώ ζητάει βοήθεια, δεν είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία που αναφέρει. 

     

  • 14:47 Δεύτερο τηλεφώνημα από το σπίτι του πατέρα στην Αστυνομία, όπου ο 42χρονος αυτή τη φορά προσπαθεί να είναι πιο συγκεκριμένος, όμως, και πάλι σύμφωνα με τις Αρχές, ο ίδιος δίνει την εντύπωση ότι ο πνιγμός έχει γίνει στο σπίτι και όχι στην παραλία. 

     

  • 14:50 Η Αστυνομία ενημερώνει το Τοπικό Λιμενικό για να σπεύσει στο σημείο. 

     

  • 15:00 Ενα περιπολικό καταφθάνει στο σπίτι του πατέρα, ο οποίος ενημερώνει τους αστυνομικούς για το συμβάν και όλοι μαζί αναχωρούν για την παραλία.

     

  • 15:08 Καταγράφεται η κλήση της συζύγου του ψαροντουφεκά, ο οποίος λίγα λεπτά πριν έχει βρει την Αμέλια «μπλε» μέσα στο νερό.

«Κατέβασε την κάμερα»

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του πατέρα, ο οποίος σήμερα στις 12 το μεσημέρι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ρεπόρτερ του MEGA, έξω από το σπίτι του και φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός: «Κατέβασε την κάμερα» είπε και τράπηκε σε φυγή, ενώ όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το ίδιο απόμακρος είναι και με τους υπόλοιπους γείτονες, αποφεύγοντας να τους συναντήσει. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο πατέρας δέχτηκε την πρόσκληση του καναλιού για να μιλήσει τηλεφωνικά. 

«Τα έχω χαμένα! Εχω δώσει την κατάθεσή μου. Δεν ξέρω πότε θα γίνει η κηδεία. Εμένα μου απαγόρευσαν να πάω στο παιδί μου. Δεν έχουμε πρόβλημα με τη σύζυγο. Δεν έχουμε ούτε καταγγελίες, ούτε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το παιδί το έπαιρνα ένα μήνα συνέχεια. Δεν είναι ότι το πήρα έτσι μια φορά. Το έπαιρνα εγώ το απόγευμα. Ερχόμουν από τη δουλειά και την έπαιρνα. Το παιδί μου έδινε δύναμη. Οταν ερχόταν σπίτι μου έπαιρνα δύναμη από αυτήν. Ηταν η δύναμή μου. Πάει η ψυχή μου. Εφυγε η καρδιά μου», είπε ο ίδιος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι του συνέβη, όμως, δεν έδωσε λεπτομέρειες γύρω από τις τελευταίες στιγμές της Αμέλιας. 

«Δεν φώναξε ποτέ για βοήθεια ο πατέρας»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR σε μία αυτοψία του καναλιού στην παραλία και καταγράφοντας τις πρώτες αντιδράσεις των περίοικων, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι δεν άκουσαν ποτέ τον πατέρα να φωνάζει βοήθεια, ενώ ο πιο κοντινός κάτοικος βρίσκεται μόλις 80 μέτρα μακριά από το σημείο που έγινε η τραγωδία: «Ο πατέρας λέει ότι προσπάθησε να σώσει το παιδί, αλλά δεν μπορούσε να βουτήξει στο νερό γιατί είχε άσθμα. Εμένα το σπίτι μου βρίσκεται 80 μέτρα μακριά από το σημείο. Είναι καλοκαίρι, την ώρα που έγινε το κακό ήταν μεσημέρι και είχα πόρτες και παράθυρα ανοιχτά, πώς γίνεται να μην άκουσα την παραμικρή φωνή για βοήθεια από τον πατέρα; Γιατί δεν φώναξε; Τον μόνο που άκουσα και μάλιστα καθαρά, ήταν τον ψαροντουφεκά που έλεγε ''Φανή, φανή, κάλεσε την αστυνομία''. Προφανώς λοιπόν ο πατέρας δεν φώναξε ποτέ», είναι τα λόγια του κατοίκου της Κορίνθου που όπως λέει και άλλοι άνθρωποι από κοντινά σπίτια βρίσκονταν σε αυλές και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. 

«Δεν ξέραμε ότι είχαν χωρίσει, ήταν λίγο απρόσεκτος»

Από εκεί και πέρα, οι γείτονες του 42χρονου, ο οποίος μένει σε ένα διαμέρισμα λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 6χρονη, κάνουν λόγο για ένα ζευγάρι που δεν έδειχνε να έχει χωρίσει και μάλιστα ενδιαφέρονταν πολύ για το παιδί τους. Από την άλλη, υπάρχουν και μαρτυρίες, για σχετικά με τον πατέρα που αναφέρουν ότι ο 42χρονος δεν ήταν πάντα και τόσο προσεκτικός κατά τη μεταφορά του παιδιού στο σχολείο ή σε κάποια βόλτα.

«Εμείς ως γείτονες βλέπαμε έναν πατέρα που αγαπούσε το παιδί. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος ένοικος είχαμε αντιληφθεί ότι το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Μιλάμε για μια ήσυχη οικογένεια, που δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές με τους γύρω, αλλά βλέπαμε ένα παιδάκι χαμογελαστό και χαρούμενο. Ο μπαμπάς κάθε μεσημέρι το έπαιρνε και το πήγαινε βόλτα. Ήταν πάρα πολλή χαρούμενη η μικρή. Η μητέρα δεν είχαμε καταλάβει ότι δεν έμενε εδώ. Δεν είχα φανταστεί ότι είναι χωρισμένοι, από την τηλεόραση το έμαθα. Ο πατέρας ερχόταν όλα τα απογεύματα. Δεν σκεφτήκαμε ότι μπορεί να είναι χωρισμένοι γιατί τους βλέπαμε όλους εδώ κάθε μέρα», είπε γειτόνισσα του πατέρα.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αυτό που της είχε κάνει αρνητική εντύπωση ήταν ότι: «Κάθε φορά που έπαιρνε το παιδί και το έβαζε πίσω στο μηχανάκι χωρίς κράνος, χωρίς να το δέσει, και έφευγε, εμένα μου έκανε κακή εντύπωση. Το είχα πει μάλιστα και στο σύζυγό μου ότι θα έπρεπε να του το πούμε, ότι δεν πρέπει να βάζει το παιδί στο μηχανάκι έτσι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA