Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αίτια της τραγωδίας με τη 19χρονη δόκιμο που έχασε τη ζωή της σε εκπαιδευτικό ταξίδι του Πολεμικού Ναυτικού, αναζητούνται από τους ειδικούς ώστε να μπορέσουν να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα «γιατί» της οικογένειας αλλά και των ανθρώπων γύρω από τη νεαρή κοπέλα. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία - νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί τι συνέβη. Η κοπέλα μαζί 158 ακόμη δόκιμους των τριών τάξεων της ΣΝΔ, συμμετείχαν σε ταξίδι με τη φρεγάτα «Κανάρης» και το ΠΓΥ «Προμηθεύς». Η 19χρονη που υπηρετούσε στο υποστηρικτικό πλοίο ανέβασε πυρετό την περασμένη Τρίτη και ουσιαστικά τότε άρχισαν όλα. Μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο της Νάπολης εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και έπειτα σηψαιμία και κατέληξε την Πέμπτη στη ΜΕΘ.

Διαβάστε ακόμη: Τα τελευταία 24ωρα της άτυχης Θάλειας - Πώς έμαθε η οικογένεια της 19χρονης δόκιμου την ξαφνική αρρώστια που έφερε τον θάνατο

Στο μικροσκόπιο έχει μπει η επίσκεψη -ως μέρος του ταξιδιού- στην Τυνησία την περασμένη εβδομάδα. Οι έρευνες τώρα επικεντρώνονται στο αν κατά τη διάρκεια κάποιας εξόδου από το πλοίο η Θάλεια δοκίμασε κάτι ή έφαγε κάτι που τη δηλητηρίασε. Η Θάλεια μέρες νωρίτερα από το ταξίδι της στην Τυνησία είχε νοσήσει εν πλω με κορονοϊό αλλά όταν τα πλοία έδεσαν εκεί, ήταν αρνητική. Ομως, αν έφαγε ή ήπιε κάτι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο οργανισμός της μπορεί να ήταν εξασθενημένος από τον κορονοϊό και η λοίμωξη μπορεί να προκάλεσε τη νόσησή της. Άκουσα ότι υπήρχε ένα ιστορικό στο πλοίο ότι η κοπέλα πέρασε κορονοϊό, δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια ή όχι ,που σημαίνει ότι είναι ήταν αδύναμος οργανισμός. Θεωρώ ότι θα βοηθήσουν πολύ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να δούμε με την νεκροψία ποια είναι τα αίτια θανάτου της. Η σηψαιμία είναι μία γρήγορη επιπλοκή, γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουμε όταν οι ίδιοι δεν έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το περιστατικό. Ηταν στην Τυνησία, έμειναν ώρες εκεί, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω», σχολίασε σήμερα μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Με πυρετό ακόμη δύο δόκιμοι

Δύο από τους φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που συμμετέχουν στον θερινό εκπαιδευτικό πλου έχουν χαμηλό πυρετό και πόνους στο στομάχι. Προληπτικά έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης που βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμπουν σε δηλητηρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπέστησαν δηλητηρίαση κατά την παραμονή τους στην Τυνησία. Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι έπειτα από τον τραγικό θάνατο της 19χρονης είναι πάρα πολύ προσεκτικοί ακριβώς διότι δεν γνωρίζουν την αιτία θανάτου της φοιτήτριας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Θρηνεί η οικογένειά της

«Ηταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Εδωσε και δεύτερη φορά Πανελλήνιες για να περάσει στο Ναυτικό. Ηταν το όνειρό της από μικρή». Με αυτά τα λόγια ο αδερφός της Θάλειας περιγράφει τη 19χρονη ναυτική δόκιμο που επέβαινε στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς» και «έσβησε» μέσα σε κάτι παραπάνω από 48 ώρες.

Ο ίδιος και η οικογένειά του ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πώς η αδερφή του βρήκε τραγικό θάνατο. «Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από τον γιατρό, ότι δεν είναι καλά. Από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μάς είχε πει πως έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα» περιέγραψε  ο ίδιος στο Mega. Oπως λέει, «μας πήραν χθες να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγαν εκεί οι γονείς μου για να τη στηρίξουν. Κάθε φορά που έκαναν στάση, μιλούσαμε. Για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία βδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς».

Δείτε το βίντεο από την τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA