Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον βαθμό αντίληψης του πατέρα της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στην Κόρινθο, αναφέρθηκε ξανά ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, δίνοντας και νέα στοιχεία για την καθημερινότητα της οικογένειας.

Στο μεταξύ, οι έρευνες των Αρχών για τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας συνεχίζονται ενώ σήμερα γίνεται και η κηδεία της, στην Αλβανία, από την οποία θα λείπει ο πατέρας, εξαιτίας των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν. «Μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει την επιμέλεια με άκρα σύνεση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Την ανέβαζε στη μηχανή χωρίς κράνος

Όπως είπε ο πατέρας, ανέβαζε συχνά το παιδί πάνω στη μηχανή χωρίς κράνος και άλλα προστατευτικά μέσα σε διαδρομές χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας. «Μπορεί να γίνω κακός σε κάποιους που ακούνε, γιατί το κάνουν πολλοί, αλλά αυτή η ενέργεια χαρακτηρίζεται από ευήθεια», είπε ο κ. Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας ότι ένα 6χρονο παιδί δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν ξέρει καν πώς να κρατηθεί πάνω σε μια μηχανή, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξήγησε ότι η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, έχει μεγάλη σημασία και συνεκτιμάται μαζί με τα ευρήματα και τις μαρτυρίες μιας υπόθεσης.

«Για να μην κρατείται δεν προκύπτει δόλος»

«Υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ευήθεια εκεί δεν μπορεί να βρεις άκρη ή δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό τους, για ποιο λόγο λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο κ. Καλλιακμάνης. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης, τόνισε στην ίδια εκπομπή πως προφανώς για να μην κρατείται ο πατέρας της 6χρονης δεν προκύπτει δόλος, ωστόσο υπάρχει ζήτημα με τη δυνατότητά του να έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Τα ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης

«Ήταν η δύναμή μου» είπε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε μπροστά στα ματιά του μιλώντας στο MEGA, ωστόσο τα ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου της είναι πολλά. Ο 42χρονος πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που έχασε τη ζωή της στη θαλάσσια περιοχή στο Καλαμάκι Κορινθίας προσπαθεί να αποφύγει τους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το σπίτι του. Λίγη ώρα αργότερα, υποστηρίζει πως η κόρη του ήταν η δύναμή του. «Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα τα έχω χαμένα. Σας παρακαλώ πολύ. Αυτό που έχω πει θα τα υποστηρίξω και στον εισαγγελέα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είχα και εγώ το παιδί έναν μήνα συνέχεια δεν είναι ότι το πήρα μια φορά. Το παιδί μου έδινε δύναμη όταν ερχόταν στο σπίτι μου έπαιρνα δύναμη από την αγκαλιά του. Ήταν η δύναμή μου».

Αν και ο 42χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα γύρω από τις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης στην Κόρινθο.

Καρέ - καρέ οι κινήσεις του πατέρα από την ώρα που πήγε για μπάνιο την Αμέλια

Οπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ του MEGA και της εκπομπής Live News, οι κλήσεις που έγιναν προς την αστυνομία τόσο από το σπίτι του πατέρα, όσο και από τον ψαροντουφεκά, απέχουν πολύ από την ώρα του πνιγμού. Συγκεκριμένα, το αργότερο στη μία το μεσημέρι το παιδί φέρεται να έπεσε στο νερό, ενώ η πρώτη κλήση στο 100 για βοήθεια έχει καταγραφεί στις 14:45!

ναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του πατέρα έχει ως εξής:

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

  • 11:00 Ο πατέρας βρίσκεται στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και παραλαμβάνει το παιδί σε μία μη προγραμματισμένη ενέργεια.
  • 12:00 Πατέρας και κόρη βρίσκονται σε τοπική ταβέρνα και τρώνε μαζί
  • 12:45 Αφιξη του πατέρα και της Αμέλιας στην παραλία
  • 13:00 Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο 42χρονος στην απολογία του, ο πνιγμός της Αμέλιας προσδιορίζεται στη 1 το μεσημέρι.
  • 14:45 Καταγράφεται η πρώτη κλήση στην Αστυνομία από το σπίτι του πατέρα, όπου ενώ ζητάει βοήθεια, δεν είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία που αναφέρει.
  • 14:47 Δεύτερο τηλεφώνημα από το σπίτι του πατέρα στην Αστυνομία, όπου ο 42χρονος αυτή τη φορά προσπαθεί να είναι πιο συγκεκριμένος, όμως, και πάλι σύμφωνα με τις Αρχές, ο ίδιος δίνει την εντύπωση ότι ο πνιγμός έχει γίνει στο σπίτι και όχι στην παραλία.
  • 14:50 Η Αστυνομία ενημερώνει το Τοπικό Λιμενικό για να σπεύσει στο σημείο.
  • 15:00 Ενα περιπολικό καταφθάνει στο σπίτι του πατέρα, ο οποίος ενημερώνει τους αστυνομικούς για το συμβάν και όλοι μαζί αναχωρούν για την παραλία.
  • 15:08 Καταγράφεται η κλήση της συζύγου του ψαροντουφεκά, ο οποίος λίγα λεπτά πριν έχει βρει την Αμέλια «μπλε» μέσα στο νερό.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA