Μενού
  • Α-
  • Α+

Ελλάς το μεγαλείο σου! Σε λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρο από τη θάλασσα ένας αγωγός, μία παράνομη αποχέτευση, ρίχνει βρώμικα νερά και ρυπαίνει τον Κηφισό με αποτέλεσμα εκτός από τη δυσοσμία, οι κάτοικοι να καταγγέλλουν ότι τα λύματα που πέφτουν στο ποτάμι οδηγούνται στη θάλασσα, ενώ ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες με τις νεροποντές, το χρώμα στο νερό αντί για καθαρό, ή καφέ από τη λάσπη, είχε γίνει μέχρι και πράσινο!

Διαβάστε ακόμη: Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Ο Χάρης που «γιατρεύει» από κατάγματα μέχρι καρκίνο - Βγάζουν αφρούς οι «ασθενείς»

Η ρύπανση από τα λύματα που πέφτουν στο ποτάμι φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού: «Είναι ξεκάθαρο όταν βλέπουμε τα καθαρά νερά του Κηφισού που βρίσκονται λίγο στην άκρη σε αντίθεση με τα πράσινα και τα καφέ και τα σκούρα νερά που κυλάνε στο κέντρο του ποταμού». Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, πολλές βιομηχανίες κατά μήκος του ποταμού όταν βρέχει και φουσκώνει το ποτάμι ανοίγουν τις βάνες, ρίχνουν λύματα στον Κηφισό και από εκεί μεταφέρονται στον Σαρωνικό.

«Κυρίως στο ανοιχτό κομμάτι πάνω από την Αττική οδό που εξακολουθούν να υπάρχουν εργοστάσια που ρίχνουν μέσα μαρμαρόσκονη, χημικά χρώματα έχουν εντοπιστεί όλα από χημικές αναλύσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς», λέει ο κ. Θεοδοσόπουλος στην εκπομπή Live News του MEGA.

Οι κάτοικοι στην περιοχή του Ρέντη που βρίσκεται ο συγκεκριμένος αγωγός διαμαρτύρονται για την αφόρητη δυσοσμία, ενώ τονίζουν πως το κράτος πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη ποιότητα ζωής. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, εδώ μυρίζει πάρα πολύ άσχημα ειδικά όταν βρέχει». Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής περιμένουν να καθαριστεί επιτέλους ο Κηφισός από τα σκουπίδια και τα μπάζα, αλλά κυρίως να κλείσουν οι αυτοσχέδιες παράνομες αποχετεύσεις που προκαλούν τεράστια οικολογική και υγειονομική καταστροφή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA