Μενού
  • Α-
  • Α+

Το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια» στο οποίο συμμετείχαν οι δύο ανήλικοι, ήταν η αφορμή για τον 70χρονο που πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τα παιδιά που είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι.Ο ηλικιωμένος άνδρας εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, δεν πυροβόλησε στον αέρα για να εκφοβίσει απλώς τα παιδιά αλλά έστρεψε το όπλο του εναντίον τους, αδιαφορώντας από ότι φαίνεται για το εάν θα προκαλέσει κάποια ανθρώπινη απώλεια.

Τα δύο παιδιά στο παιχνίδι πρόκλησης επέλεξαν το «θάρρος». Έτσι θα έπρεπε να μπουν μέσα στην αυλή του σπιτιού του δράστη, του οποίου οι εργασίες ακόμα δεν έχουν αποπερατωθεί.

Διαβάστε ακόμη: Αλεποχώρι: «Εβλεπα σκιές, νόμιζα ήταν κλέφτες», λέει ο 70χρονος - Τιμωρία ζητά η μητέρα του 14χρονου

Ο 70χρονος δεν είχε πολλές συναναστροφές με τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν είχε διαμαρτυρηθεί στον δήμο ότι τον παρενοχλούσαν τα παιδιά, πετώντας πέτρες στην αυλή.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Το χρονικό της υπόθεσης

«Μπαίνουν να με κλέψουν». Αυτά τα λόγια φώναξε στους γείτονες ο 70χρονος άνδρας αφού πυροβόλησε τα ανήλικα παιδιά τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αλεποχώρι.  Τα 4 αγόρια ηλικίας 14, 16, 16 και 17 ετών ήταν παιδιά της γειτονιάς και έμεναν για το καλοκαίρι με τους παππούδες τους σε κοντινό σπίτι στην παραλία του Αλεποχωρίου. Ο δράστης τους γνώριζε, όμως πίστευε ότι βρέθηκαν στο σπίτι του για να τον κλέψουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που συνέλαβαν το δράστη εντόπισαν δύο όπλα στην κατοχή του, για τα οποία φαίνεται ότι είχε άδεια. Οι ανήλικοι πήδηξαν τον μαντρότοιχο και μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο του σπιτιού για να παίξουν. Όταν ο 70χρονος τους είδε, άνοιξε πυρ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε στα πόδια το 14χρονο αγόρι το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων και ο ένας από τους 16χρονους ο οποίος νοσηλεύεται στο Γεννηματάς χτυπημένος στο πόδι και στο μάτι. Οι γιατροί έχουν αφαιρέσει τα σκάγια από τα πόδια των παιδιών, ενώ σύμφωνα με συγγενείς τους έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάσταση τους είναι καλύτερη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA