Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές ζουν στη Νάπολη οι γονείς της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή κατά το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της με το Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα, η νεκροψία-νεκροτομή της αδικοχαμένης κοπέλας καθυστερεί, λόγω γραφειοκρατίας, γεγονός πολύ ψυχοφθόρο για τους γονείς της που περιμένουν να λάβουν απαντήσεις για τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της, αλλά και να επιστρέψει η σορός της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, η Θάλεια εμφάνισε ήπιο πυρετό, ο οποίος επιδεινώθηκε ραγδαία τα επόμενα 24ωρα. Το πρωί της Τετάρτης (24/8) εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Νάπολης με υψηλό πυρετό και τα βασικά της όργανα να μην ανταποκρίνονται. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα. Επιβαρυντικός παράγοντας ίσως στάθηκε και η πρόσφατη νόσηση από κορονοϊό, πριν από μόλις δύο εβδομάδες. Μαζί της στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και οι οποίοι έλαβαν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Το κρίσιμο διάστημα στο οποίο εστιάζουν οι έρευνες είναι από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, όταν το πλοίο «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι Λα Γκουλέτ της Τύνιδας.

Από το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν να βρουν πού γευμάτισε, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως μαζί με άλλους συμφοιτητές της γευμάτισε σε γνωστή αλυσίδα fast food. Ενα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι η δηλητηρίαση, αν και το εξάνθημα στο πόδι που αποκάλυψε ο αδερφός της στην εκπομπή «Live News»  του Νίκου Ευαγγελάτου, περιπλέκουν την κατάσταση.

Ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας, από την πλευρά του μιλώντας στο Live News, ανέφερε: «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα». Οι γονείς της 19χρονης ταξίδεψαν στη Νάπολη, με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού. «Ήταν μέσα στην αγωνία. Απλά μου είπε ότι φεύγω κατευθείαν για Ιταλία. Δουλεύαμε μαζί και έφυγε από τη δουλειά και πήγε στην Ιταλία», ανέφερε συνάδελφος του πατέρα στην κάμερα της εκπομπής του Mega.

«Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ο κορονοϊός»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει παίξει ρόλο στον θάνατο της 19χρονης ο κορονοϊός, άφησε ο Ιωάννης Γιαβάσης, καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της είναι ανοιχτά.

Για το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης τόνισε: «Το να έχουμε τόσο σύντομο θάνατο μετά από τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι σπάνιο αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί ειδικά αν έχουμε κάποιον ανοσοκατεσταλμένο ή άρρωστο. Στην περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτοί ανιχνεύονται στο αίμα και στα κόπρανα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάση, η νόσηση της νεαρής από κορονοϊό, «σίγουρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο, αλλά είναι κάτι που ερευνάται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA