Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγωνία για την οικογένεια της 19χρονης Θάλειας, της δόκιμης του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέληξε σε νοσοκομείο της Νάπολι στην Ιταλία, με τα αίτια να παραμένουν αδιευκρίνιστα. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα αίτια θανάτου της άτυχης κοπέλας, όμως αυτή αργεί και ταλαιπωρεί τους γονείς. Εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών το πόρισμα καθυστερεί και σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές θα βγει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία στη Νάξο: Σε ανακοπή καρδιάς φέρεται να οφείλεται ο πνιγμός της 36χρονης

Το πλοίο "Προμηθεύς" με το οποίο έκανε το ταξίδι της η Θάλεια ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα στις 20 Ιουλίου. Στη συνέχεια έδεσε στο Μπαρ του Μαυροβουνίου, στη Μασσαλία και τη Λισαβόνα. Από εκεί κατευθύνθηκε στην Τυνησία. Αυτός φαίνεται ότι είναι και ο σταθμός-κλειδί για ό.τι συνέβη στην άτυχη κοπέλα. Η Θάλεια είχε νοσήσει με κορονοϊό εν πλω και είχε βγει αρνητική τέσσερις ημέρες πριν το πλοίο δέσει στην Τυνησία. Λίγες ώρες όμως αφού απέπλευσαν με προορισμό τη Νάπολι, η κοπέλα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.  Η κατάσταση της Θάλειας επιδεινώθηκε ραγδαία. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Νάπολης, μπήκε στην εντατική και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική ερευνά η σορός της Θάλειας θα μεταφερθεί με C130 στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λάρισα. Οι άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, άλλοι δέκα δόκιμοι παραπονέθηκαν για στομαχικές ή άλλες ενοχλήσεις, μετά την έξοδό τους στην Τυνησία και το γεύμα σε αλυσίδα fast food.

«Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ο κορονοϊός»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει παίξει ρόλο στον θάνατο της 19χρονης ο κορονοϊός, άφησε ο Ιωάννης Γιαβάσης, καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της είναι ανοιχτά.

Για το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης τόνισε: «Το να έχουμε τόσο σύντομο θάνατο μετά από τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι σπάνιο αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί ειδικά αν έχουμε κάποιον ανοσοκατεσταλμένο ή άρρωστο. Στην περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτοί ανιχνεύονται στο αίμα και στα κόπρανα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάση, η νόσηση της νεαρής από κορονοϊό, «σίγουρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο, αλλά είναι κάτι που ερευνάται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA