Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστατωμένοι είναι από το μεσημέρι της Κυριακής οι λουόμενοι στα Νέα Φλόγητα της Χαλκιδικής μετά από τον θάνατο ενός 15χρονου παιδιού από την Σκύδρα μπροστά στα μάτια τους. Είχε πάει αυθημερόν εκδρομή με τους φίλους του. Το παιδί μπήκε στη θάλασσα, κολύμπησε στα ρηχά και δεν αντιδρούσε για μερικά λεπτά, μέχρι που οι φίλοι του ανησύχησαν και διαπίστωσαν ότι κάτι είχε συμβεί. Οι λουόμενοι μαζί με τον ναυαγοσώστη προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ, ενώ είχαν και απινιδωτή, αλλά ήταν αργά. Τα νέα ερωτήματα που γεννώνται είναι αν χρειάζονται κι άλλοι ναυαγοσώστες για την περιοχή, καθώς διαθέτει μόνο δύο και η παραλία έχει έκτασης τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα. 

Πάντως, τόσο ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, όσο και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στα Νέα Φλόγητα, κυρία Μαυρίδου, κατηγόρησαν την απερισκεψία του να ταξιδέψουν ανήλικοι από μακρινά χωριά για να έρχονται στην θάλασσα, απουσία κηδεμόνα. «Είναι δυνατόν να μπαίνουν ανήλικα παιδιά στα λεωφορεία και να έρχονται ασυνόδευτα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Και συνέχισε: «Έχουμε 13 ναυαγοσώστες σε όλη την περιφέρειά μας και τα Φλογητά έχουν δύο, επειδή είναι πολυσύχναστη παραλία. Δεν είμαστε αρνητικοί στο να μπει και άλλος. Εδώ και έξι μήνες έχουμε προμηθευτεί 28 απινιδωτές και έχουμε εκπαιδεύσει τουλάχιστον 600 άτομα για ΚΑΡΠΑ. Το παιδί δεν μπόρεσε να τα καταφέρει». 

Το χρονικό 

Ολα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο εξάδελφος του 15χρονου τον είδε μπρούμυτα στο νερό. Αρχικά θεώρησε πως αστιευόταν αλλά όταν τον πλησίασε έπειτα από μερικά δευτρόλεπτα, τον γύρισε ανάποδα και διαπίστωσε ότι έβγαζε αφρούς από το στόμα. Λουόμενοι έβγαλαν τον 15χρονο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον νεαρό για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών. Δυστυχώς, όμως, ο άτυχος νεαρός κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA