Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα φαίνεται πως είχε η προσπάθεια του Ελληνα δημοσιογράφου και ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού Spiegel Γιώργου Χρηστίδη να επιτεθεί κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για τον Έβρο

Ο ίδιος σε μία προσπάθεια να απαντήσει στην ανακοίνωση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου αλλά και στα tweets του αρμόδιου υπουργού, σύμφωνα με τα οποία ο εν λόγω δημοσιογράφος χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως μεταφραστής και να συναντήσει τους 38 μετανάστες που διασώθηκαν, δημοσίευσε στο Twitter του την επαγγελματική του σφραγίδα ως μεταφραστής.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι χρήστες στο Twitter επεσήμαναν πως επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του κυρίου Μηταράκη, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου ο εν λόγω δημοσιογράφος «υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής» την ώρα που ο πραγματικός του σκοπός ήταν να διενεργήσει ρεπορτάζ για το γερμανικό μέσο Spiegel.

Υπουργείο Μετανάστευσης: Δημοσιογράφος ξένου ΜΜΕ παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας

Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ’ ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών, σημειώνει το υπουργείο Μετανάστευσης. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προσθέτει πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες. Αναφορικά με το περιστατικό, επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές». Συνολικά για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16:00 συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA