Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τη σύλληψη του 36χρονου που φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας μιας γυναίκας και του ανιψιού της πριν από περίπου επτά χρόνια στην Αίγινα, σε ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει τη χώρα, ο συλληφθέντας σύντομα αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας. Η Ελλάδα είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης και οι Αρχές της Μάλτας αξιοποίησαν πλήρως τα στοιχεία της εξέτασης DNA και μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων έγινε η ταυτοποίηση. Πλέον, δύο είναι τα μεγάλα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι ελληνικές Αρχές και είναι, αφενός, τι έχουν απογίνει τα σχεδόν 800.000 ευρώ που είχε αρπάξει από το σπίτι, όπου διαπράχθηκε το φρικτό έγκλημα, και, αφετέρου, αν υπάρχουν συνεργοί και και πού κρύβονται.

Διαβάστε ακόμη: Κυψέλη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 37χρονο που σκότωσε την σύντροφό του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εκπομπή Live News του MEGA, μαρτυρίες έκαναν λόγο για παρατραπεζικά και τοκογλυφικά κυκλώματα, που έβαλαν στο στόχαστρο την περιουσία της άτυχης γυναίκας. Οπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, η γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεών της, ύψους 800.000 ευρώ, λόγω της οικονομικής κρίσης που είχε πλήξει τη χώρα και τα capital controls. Σημαντικές πληροφορίες έκαναν λόγο για συγκεκριμένα πρόσωπα με «περίεργο» ρόλο, που φαίνεται πως είχε εμπιστευτεί η άτυχη γυναίκα για τα οικονομικά της. Μάλιστα, τα άτομα αυτά ενώ χρωστούσαν μεγάλα ποσά, μετά τις δύο δολοφονίες ξαφνικά βρέθηκαν με πολλά χρήματα και επιχειρήσεις.

Για τον 36χρονο, σύμφωνα με το MEGA, η ΕΛ.ΑΣ ήξερε από την πρώτη στιγμή για το DNA του: «Η ΕΛ.ΑΣ ήξερε από την πρώτη στιγμή το DNA του δράστη, από ένα full face σκούφο που βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, στον ίδιο σκούφο βρέθηκε και DNA των θυμάτων. Ζήτημα τώρα προκύπτει με τον αριθμό των δραστών, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια περίοδο που ο 36χρονος έφυγε άρον άρον από την Αίγινα, ένα συγγενικό του πρόσωπο εγκατέλειψε επίσης το νησί, με τις Αρχές να θεωρούν ότι σχετίζεται με τη δολοφονία.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει και η πληροφόρηση που είχαν οι δράστες για τα χρήματα της οικογένειας, στην οποία φαίνεται να εργάζονταν. Δεν είναι βέβαιο ακόμα αν υπήρχε τρίτο πρόσωπο που έδωσε την πληροφορία για τα 800.000 ευρώ, ενώ αναζητείται και το χρηματικό πόσο, αλλά και ο τρόπος που μοιράστηκε μεταξύ των δραστών.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το διπλό έγκλημα σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2015. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι, ξυλοκόπησαν άγρια τα θύματά τους και αφού βρήκαν τα χρήματα που έψαχναν, έβαλαν φωτιά, τόσο για να τους εξοντώσουν, όσο και για να σβήσουν τα ίχνη τους. Οι κηλίδες αίματος στους τοίχους του σπιτιού, μαζί με τα σπασμένα έπιπλα και τα τζάμια των παραθύρων, συμπύκνωναν το μαρτύριο που έζησαν η 70χρονη Ειρήνη Μαρμαρινού και ο 44χρονος ανιψιός της, Λάμπρος Πρωτονοτάριος.

Όπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, λίγες μέρες πριν το διπλό έγκλημα η 70χρονη είχε προχωρήσει σε αναλήψεις από τράπεζα ύψους 800.000 ευρώ. Κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δράστες, που μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τα χρήματα και να σκοτώσουν.

Οι «σκόπελοι» στον δρόμο της εξιχνίασης

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο το Live News, οι εργαστηριακές αναλύσεις οδήγησαν σε έναν κύκλο 60 υπόπτων, με όλους όπως διαπιστώθηκε να ζουν στο ίδιο χωριό της Αλβανίας και να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. Ενας από αυτούς τη μέρα του εγκλήματος βρισκόταν στην Αίγινα όπου εργαζόταν αλλά πρόλαβε να διαφύγει. Πέρασε στη Μάλτα και από κάποια στιγμή και μετά, πίστεψε πως είχε γλιτώσει οριστικά και πως υπόθεση είχε κλείσει ως ανεξιχνίαστη.

Ανέβαζε βίντεο και φωτογραφίες στους διαδικτυακούς του λογαριασμούς από διακοπές και ταξίδια αναψυχής, με τις Αρχές να συνεχίζουν αθόρυβα, δίχως να κινήσουν τις υποψίες του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, επειδή η ποσότητα του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι του φονικού ήταν μικρή, οι αναλύσεις οδήγησαν στον εργάτη αλβανικής υπηκοότητας και στους στενούς συγγενείς του, με τις ελληνικές Αρχές να προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να βρουν ένα κώδικα επικοινωνίας με τους συναδέλφους τους στη γειτονική χώρα, για να πέσει άπλετο φως.

Ο 36χρονος ήταν για μήνες ο βασικός ύποπτος, αλλά αρχικά τα στοιχεία που υπήρχαν δεν ήταν αρκετά για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του. Όλα αυτά μέχρι που βρέθηκε DNA του, έξω από τον τόπο του εγκλήματος, πάνω σε σκούφο που φορούσε και του έπεσε μετά τη δολοφονική επίθεση. Αστυνομικοί στη Μάλτα πήραν αποτυπώματα από τον 36χρονο και όταν ταυτοποιήθηκαν με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές. Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο τι απέγιναν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι και ποιοι ήταν οι συνεργοί στο διπλό φονικό, με τις διαδικασίες για την έκδοση του 36χρονου κατηγορούμενου στην Ελλάδα, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA