Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε απομακρυσμένη παραλία της Τήλου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ένα ακόμα σφραγισμένο μπουκάλι που περιείχε γράμμα – παράκληση για τον Πανορμίτη και το οποίο είχε ρίξει στη Θάλασσα εν πλω μια προσκυνήτρια από την Εύβοια.

Το  μπουκάλι, εντόπισε Γερμανός τουρίστας και στη συνέχεια το παρέδωσε στις αρμόδιες αρχές για να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Ιερά Μονή. Το θρησκευτικό αυτό έθιμο, που ξεκίνησε από την περίοδο της τουρκοκρατίας, όπως εξήγησε παλαιότερα  μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πατέρας Στέφανος από την Ιερά μονή Σύμης, κρατά ξεχωριστό κομμάτι στη θρησκευτική συνείδηση και την ψυχή του κάθε πιστού ενώ διατηρείται άσβεστο μέχρι και σήμερα.

Τα παλιά τα χρόνια, οι πιστοί έστελναν με τον τρόπο αυτό τα Αφιερώματά τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια, ακόμα και σε κιβώτια ενώ και σήμερα ακόμα, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αντίστοιχα τάματα, γράφοντας πάντα στο εσωτερικό του μπουκαλιού τη διεύθυνση, το όνομα, την παράκλησή τους καθώς επίσης και τα τηλέφωνά τους. Δοχεία, επιπλέοντα κιβώτια, μπουκάλια, και δέματα σταλμένα από τούς ωκεανούς στη  Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στη Σύμη. Φθάνουν πάντοτε, σε όσους με πραγματική πίστη κάνουν το τάμα τους, και πάντα παίρνουν απάντηση από το Μοναστήρι…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA