ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/08/2022 09:02

Βοιωτία: Δρομέας έπαθε δύο φορές ανακοπή καρδιάς την ώρα αγώνα και κατάφερε να επανέλθει

Τέλο ςκαλό όλα καλά για έναν 63χρονο δρομέα στη Βοιωτία, ο οποίος κατά τη διάρκεια αγώνα αντοχής έπαθε δύο φορές... καρδιακή ανακοπή! - Η άμεση βοήθεια εθελοντών διασωστών του έσωσαν τη ζωή - Η ανάρτηση της ομάδας «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βοιωτία: Δρομέας έπαθε δύο φορές ανακοπή καρδιάς την ώρα αγώνα και κατάφερε να επανέλθει
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 63χρονου δρομέα, ο οποίος κατά τη διάρκεια αγώνα αντοχής έπαθε... διπλό καρδιακό επεισόδιο αλλά κατάφερε να επανέλθει. Σύμφωνα με το patrisnews.com, το σπάνιο αυτό περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτηση στο Facebook η ομάδα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», μέλη της οποίας έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον δρομέα, σώζοντάς του τελικά τη ζωή.

Ο 63χρονος παραδόθηκε στους Διασώστες του ΕΚΑΒ έχοντας 100% επικοινωνία με το περιβάλλον. Διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς για σταθεροποίηση από τους γιατρούς και νοσηλευτές και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο της Αθήνας. Ακολουθεί η ανάρτηση της ομάδας «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»:

«ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 63χρονος δρομέας, στο Κυριάκι Βοιωτίας! Ο 63χρονος που συμμετείχε σε αγώνα αντοχής 5 χλμ, κατέρρευσε πριν λίγες ώρες στο Κυριάκι Βοιωτίας! Δευτερόλεπτα μετά αναγνωρίστηκε πως δεν αναπνέει, βρισκόταν δηλαδή σε καρδιακή ανακοπή!! Από την πρώτη στιγμή, μια ομάδα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων έκαναν γύρω του έναν κλοιό για να τον προστατεύσουν, ενώ μέσα γινόταν μια συνταρακτική προσπάθεια αναζωογόνησης! 4 μέλη της εθελοντικής ομάδας που κάλυπτε τον αγώνα, ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ και έκαναν ΑΜΕΣΗ χρήση του Απινιδωτή, απαραίτητη συσκευή σε κάθε δημόσια εκδήλωση!!

Ο 63χρονος επανήλθε στη ζωή για λίγα λεπτά μόνο και στη συνέχεια ξαναέπαθε καρδιακή ανακοπή! Οι πιστοποιημένοι ανανήπτες Γιώργος, Τάσος, Μαρία και Γιάννης ξεκίνησαν και πάλι την προσπάθειά τους, ώσπου αρκετά λεπτά μετά, το θύμα επανήλθε εκ νέου στη ζωή, με 30 λεπτά συνολική ΚΑΡΠΑ και 2 απινιδώσεις……!!!! Η αλυσίδα επιβίωσης μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με δεκάδες επαγγελματίες υγείας!!

Ο 63χρονος παραδόθηκε στους Διασώστες του ΕΚΑΒ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ, με 100% επικοινωνία!! Διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς για σταθεροποίηση από τους γιατρούς και νοσηλευτές και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο της Αθήνας! Μέχρι στιγμής αναφέρεται πως το 63χρονο θύμα της ΔΙΠΛΗΣ καρδιακής ανακοπής είναι σταθερό και οι ευχές μας είναι μαζί του!

Τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ , είναι οι ΗΡΩΕΣ και ΗΡΩΙΔΕΣ της ημέρας, όπως και η υπόλοιπη κοινότητα του Κυριακίου Βοιωτίας, καθώς επέδειξαν μεγαλείο ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ! Η εκπαίδευση, ο εξοπλισμός τους, το ήθος και το πάθος τους να κρατήσουν στη ζωή τον συνάνθρωπο μας, τους έκαναν ένα υγιές ΠΡΟΤΥΠΟ για κάθε ελληνική κοινότητα! Γίνε σαν τον Γιώργο, τον Τάσο, τη Μαρία και τον Γιάννη!! Μια ευχή και μια προσευχή από όλους μας να πάνε όλα καλά!!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΑΚΟΠΗ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ