Μενού
  • Α-
  • Α+

Οργή έχει προκαλέσει η κακοποίηση του γαϊδουριού στο Γραμμένο  Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζώο έχει εξεταστεί από δύο κτηνιάτρους και είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο άνδρας που καταγγέλθηκε για κακοποίηση του γαϊδουριού αφέθηκε ελεύθερος και παύθηκε από αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας ενώ κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως το παρελθόν του είναι γεμάτο από κακοποιήσεις και ο στάβλος του γεμάτος κόκαλα. 

Διαβάστε ακόμη: Ιωάννινα: Παύεται από τα καθήκοντα ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση του γαϊδάρου

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη ανέφερε πως ο γάιδαρος έχει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι. Όπως σημειώνεται, για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση. Το γαϊδουράκι σύντομα θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής «όπου θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει», αναφέρει. Η ανάρτηση της Ευαγγελίας Κρυστάλλη: 

«Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας. Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανήμπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα. Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα. Εχει εκτεταμένα κ βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς κ σε όλο τον κορμό κ τα άκρα,και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα. Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρούς για να γίνει το καλύτερο για το άτυχο ζώο.. Επι πλέον δε. Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαύματα) όπως και το γαϊδουράκι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που σύρθηκε. Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδές. Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππίατρο . Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνήσαμε με ιατροδικαστή και μας ενημέρωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι για να είμαστε 1000% σίγουροι. Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλάσμα! Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας! Αυτό έχει ανεκτίμητη αξία για όλους μας». 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02dnRbq9BEC8jSf8umgzaSjji2vym6r4jeKZHMwZQ6Q5Rwe5qF6SyFxBFvRboABErcl%26id%3D100016786481679&show_text=true&width=500

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Για την υπόθεση αλλά και τις κακοποιήσεις ζώων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Οπως είπε ο κ. Πετρίδης, συνδιοργανωτής της συγκέντρωσης, στο OPEN: «πρόκειται για πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του κοινωνικού φορέα της Dream Team. Είναι μια ειρηνική συγκέντρωση για την κακοποίηση ζώων και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Καθημερινά φαινόμενα με κακοποιήσεις δεν παίρνουν δημοσιότητα. Ο αγώνας που γίνεται από τα φιλοζωικά σωματεία είναι μεγάλος. Προσπαθούμε να ενημερώνουμε τις οικογένειες για τα οφέλη των ζώων αλλά δυστυχώς δεν πάμε μπροστά». 

Καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων 

Τα στόματα των κατοίκων της περιοχής ανοίγουν και όπως λένε το παρελθόν του πρώην αντιδημάρχου είναι γεμάτο από κακοποιήσεις ζώων. «Εχει γίδια, έχει γελάδες, έχει πρόβατα, γαϊδούρα, άλογα. Αμα πάτε γύρω από τον στάβλο θα δείτε παντού κόκαλα, τα άρρωστα ζώα τα κλείνει εκεί» είπε κάτοικος της περιοχής στον ΣΚΑΙ. Ο άνθρωπος που κατέγραψε σε βίντεο την βάναυση κακοποίηση του γαϊδουριού περιέγραψε όσα έγιναν: «βλέπω αίμα, τη γραμμή στο δρόμο. Ηταν παρκαρισμένο το αγροτικό, γεμάτο αίμα, μία λίμνη αίματος στο δρόμο. Βλέπω το αγροτικό και ένα σχοινί κομμένο». 

«Αυτά είναι δικηγορίστικα ψέματα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση! Ο γάιδαρος ήταν μία χαρά, βόσκαγε, τον έπιασε, τον έδεσε πίσω από το αυτοκίνητο, δεν ήξερε το ζώο να περπατήσει με το αυτοκίνητο και στύλωσε τα πόδια του, τον τράβηξε, πάρτον κάτω τον γάιδαρο και άρχισε να τον σβαρνάει» λέει ο Παναγιώτης Νασούλης, κάτοικος της περιοχής. 

Ο πρώην αντιδήμαρχος αρνείται πως κακοποίησε το γαϊδουράκι λέγοντας: «εκτρέφω 1.500 ζώα, είναι δυνατόν να μην τα προσέχω; Τον γάιδαρο τον είχε δαγκώσει λύκος στο λαιμό. Κάποιοι ήθελαν να μου κάνουν κακό».  

Η σχέση των γαϊδάρων με τους ανθρώπους 

Οι γάιδαροι μπορούν να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους: «η νοημοσύνη και η ισχυρή επικοινωνία του γαϊδουριού είναι υψηλότατη. Είναι ένα ζώο που μπορεί να γίνει σύντροφος ζωής όπως το σκυλί και το γατί. Οταν το ζήσεις και το μάθεις και εξοικειωθεί. Από τη στιγμή που χαλαρώσουν και νιώσουν ασφάλεια είναι εξαιρετικοί φίλοι» όπως λέει η κυρία Παπαμόσχου, ιδρύτρια της γαϊδουροχώρας/ελληνικό κέντρο γαϊδουριού. Τα γαϊδούρια κακοποιούνται από ανθρώπους σε αρκετά μέρη της Ελλάδος. Κακοποιημένα γαϊδούρια βρίσκονται στη γαϊδουροχώρα και ένα από αυτά είναι η Βάσω από τη Νάξο που ήταν 2 χρόνια δεμένη, ατάιστη για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον φοβική. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA