ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/08/2022 11:31

Κηφισός: Λύματα και βιομηχανικά απόβλητα πετούν ασυνείδητοι σε παλιό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ

Αγωγοί από το... πουθενά εμφανίζονται στην κοίτη του Κηφισού - Ασυνείδητοι πετούν βοθρολύματα και βιομηχανία απόβλητα με αποτέλεσμα στην περιοχή της Πύρνας όπου θεωρητικά είναι ποτάμι με όμβρια να υπάρχει μόλυνση - Η απάντηση της Περιφέρειας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κηφισός: Λύματα και βιομηχανικά απόβλητα πετούν ασυνείδητοι σε παλιό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ
Πηγή: Eurokinissi/Glomex
Ανάγνωση:

Αγωγοί από το... πουθενά εμφανίζονται στην κοίτη του Κηφισού. Ασυνείδητοι πετούν βοθρολύματα και βιομηχανία απόβλητα με αποτέλεσμα στην περιοχή της Πύρνας όπου θεωρητικά είναι ποτάμι με όμβρια να υπάρχει μόλυνση. Η δυσοσμία στο σημείο είναι αφόρητη σύμφωνα με αυτοψία του MEGA και τα νερά αφρίζουν εξαιτίας των λυμάτων και όχι της φόρας.

Διαβάστε ακόμη: Κόρινθος: Γέμισε με νεκρά ψάρια η παραλία στον Άσσο

Εξαιτίας των αγωγών που... ξεφύτρωσαν από το πουθενά κάθε φορά που βρέχει υπάρχει δυσοσμία στο Μοσχάτο. Στο σημείο υπάρχουν δύο τρύπες και ένα παλιό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και ασυνείδητοι πετούν λύματα από τα βυτιοφόρα! Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Θανάσης Κατσιγιάννης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο οποίος δήλωσε ότι η περιφέρεια διενεργεί ελέγχους για ενδεχόμενες παραβάσεις αφού έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία.

Video Loading...

«Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας κάνει ελέγχους για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι γίνονται αφού προηγηθεί κάποια καταγγελία, γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενες παραβάσεις προκειμένου να προσδιοριστεί ο υπεύθυνος της ρύπανσης. Εδώ έχουμε ένα ζήτημα, ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τον υπεύθυνο της ρύπανσης, γιατί υπάρχουν πολλά δυνητικά σημεία στα οποία μπορεί να γίνει απόρριψη λυμάτων και απορριμάτων», δήλωσε. Ο κ. Κατσιγιάννης τόνισε πως «στην περίπτωση απόρριψης λυμάτων μέσω παράνομων συνδέσεων η αρμόδια υπηρεσία είναι η ΕΥΔΑΠ». Παράλληλα, υπογράμμισε πως το ζήτημα θα ελεγχθεί και ότι η Περιφέρεια Αττικής διενεργεί ελέγχους σε τρία σημεία του ποταμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΗΦΙΣΟΣ ΛΥΜΑΤΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΔΑΠ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ