Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι κτηνίατροι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να σωθεί το κακοποιημένο γαιδουράκι ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Ζίτσας επιμένει να δηλώνει αθώος. Μπορεί η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη, που έχει αναλάβει την υπόθεση για το συμβάν στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας στα Ιωάννινα να τονίζει ότι  με βάση τα επίσημα έγγραφα με τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου, τη δεδομένη χρονική στιγμή το ζώο είναι αβέβαιο εάν θα καταφέρει να γλιτώσει την ευθανασία, ο 63χρονος επιμένει στους ισχυρισμούς του. 

«Τα ζώα μου τα φροντίζω. Αν δεν τα φρόντιζα, δεν θα τα είχα. Αυτοί που βγαίνουν και λένε αυτά που λένε για μένα, είναι τέσσερα - πέντε άτομα που δεν με συμπαθούν. Αμα δεν τα αγαπούσα, τα ζώα δεν θα τα είχα. Εγινε ένα ατύχημα και έκανα τα πάντα για να βοηθήσω το ζώο να μπορέσει να ζήσει... Τι άλλο να κάνω; Βγαίνει ο καθένας που έχει πικρία απέναντί μου και λέει ανόητες κουβέντες. Δεν έκρυψα τίποτα. Ηρθε και η κυρία από τη φιλοζωική και το είδε το ζώο. Το έχουν δει και κτηνίατροι. Και το ζώο είναι ζωντανό. Δεν ισχύουν αυτά που λένε», ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Ζιτσας.

Πάντως, η Ελένη Αρβανίτη συνεχίζει: «Εύχομαι να υπάρχει τρόπος να γιατρευτούν οι πληγές και τα τραύματα του ζώου. Από τη δική μου πλευρά έγιναν κάποιες ενέργειες ώστε να υπάρξει εξειδικευμένος ιππίατρος που θα κάνει τη δική του γνωμάτευση, ώστε αργότερα και με βάση τα επίσημα έγγραφα να μπορεί να αποφασιστεί με απόλυτη σαφήνεια ποιο είναι το μέλλον του ζώου. Διαβάζοντας την κτηνιατρική γνωμάτευση που έγινα στα Ιωάννινα, εκεί γίνεται περιγραφή των τραυμάτων, τα οποία είναι πολύ σοβαρά με τον γιατρό να καταλήγει εκφράζοντας την αδυναμία του να χειριστεί την κατάσταση του ζώου. Μετά από αυτό εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε εξειδικευμένο γιατρό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA