Μενού
  • Α-
  • Α+

Γεγονός είναι πια ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα, ο οποίος τελέστηκε στην Αλόννησο τη Δευτέρα (29/8) με πρωτοβουλία του Δήμου.

Ειδικότερα, ο Πέτρος και η Μυρτώ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης στον μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου. Το ζευγάρι πάντρεψε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που είχε λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Ανοιγμα στις 12 Σεπτεμβρίου χωρίς μάσκες - Η εισήγηση της Επιτροπής για τα μέτρα

Παρόντες στον βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση, καθώς και τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων που εθελοντικά παρείχε το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre. Οσο για τη στιγμή που οι νεόνυμφοι καλούνται να πουν το... δέχομαι, η νύφη περιέγραψε στην εκπομπή Live News του MEGA το πώς έγινε: «Αρχικά κάναμε νοήματα, αλλά είχαμε και πλαστικοποιημένες κάρτες με τις απαντήσεις για την επισημοποίηση της απάντησης», είπε αρχικά η Μυρτώ, ενώ απάντησε και στο δύσκολο ερώτημα... πώς το πήραν οι συγγενείς που δεν παραβρέθηκαν στο μυστήριο: «Είχαμε προβλέψει τα πάντα, και αφού κάναμε πρώτα τον πολιτικό γάμο, μετά οι γονείς, συγγενείς και φίλοι, έβλεπαν το μυστήριο μέσα από οθόνες σε live streaming, οπότε κύλησαν όλα ομαλά και μείναμε όλοι ευχαριστημένοι, δεν γκρίνιαξε κανείς».

Αναφορικά με την προετοιμασία που χρειάστηκε το ζευγάρι για να καταφέρει να παντρευτεί στον βυθό, ο Πέτρος τόνισε: «Οταν μάθαμε από τα social media ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αποφασίσαμε ότι αυτός ήταν ο γάμος που θέλαμε. Ετσι, ξεκινήσαμε μαθήματα καταδύσεων γιατί ενώ και οι δύο λατρεύουμε τη θάλασσα δεν είχαμε καμία προηγούμενη εμπειρία κατάδυσης. Κάναμε όμως τα μαθήματα και έτσι δεν είχαμε κανένα άγχος την ώρα του μυστηρίου γιατί σε αυτό μας βοήθησαν και οι ναυαγοσώστες που ήταν εκεί και το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre που φρόντισε για τα πάντα». 

Το καλύτερο δε, είναι ότι ο γάμος βγήκε... δωρεάν στους νιόπαντρους αφού ο Δήμος τους έκανε δώρο τα έξοδα επειδή ήταν και το πρώτο ζευγάρι που το επιχείρησε και το...διαφήμισε.  

Το φιλί... χωρίς μάσκες

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεόνυμφων, οι οποίοι και αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί. Χειριστής υποβρύχιας κάμερας βιντεοσκοπούσε τον γάμο που μεταδόθηκε live stream σε μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί στον γιαλό για τους προσκεκλημένους, ενώ παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω κινητού.

Το νεαρό ζευγάρι δέθηκε με τα δεσμά του... βυθού, στον Ρουσούμ Γιαλό, σε βάθος τριών μέτρων, ενώ ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, δήλωσε σχετικά: «Οι γάμοι αυτοί είναι περιζήτητοι από τους τουρίστες και για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει για όσους θέλουν να παντρευτούν στον βυθό της θάλασσας, αλλά δεν έχουν εμπειρία σε καταδύσεις, να μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν και με ασφάλεια μαθήματα από τις σχολές του νησιού, ενώ πιστοποίηση για καταδύσεις έως και 11 μέτρων θα λαμβάνουν και οι μάρτυρες», είπε ο δήμαρχος κ. Βαφινης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA