ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/08/2022 14:22

Μαλαματίνα: Η θέση της εταιρείας για τις απολύσεις εργαζομένων και τον αποκλεισμό εγκαταστάσεων από απεργούς

«Μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, εμποδίζουν παράνομα τη λειτουργία της Οινοποιητικής Μονάδας της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ στο Καλοχώρι. Αρνούνται ασκώντας βία την είσοδο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ιστορικής επιχείρησης, στηρίζοντας μόνο τα δικά τους προνόμια σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μαλαματίνα: Η θέση της εταιρείας για τις απολύσεις εργαζομένων και τον αποκλεισμό εγκαταστάσεων από απεργούς
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Η Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ με αφορμή την κινητοποίηση συνδικάτων κι εργαζομένων έξω από τις κτηριακές της εγκαταστάσεις, προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση, παρουσιάζοντας τη δική της θέση, τόσο για τις απολύσεις όσο και για τον παράνομο, όπως χαρακτηρίζει, αποκλεισμό του κτηρίου. Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει τα εξής: «Μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, εμποδίζουν παράνομα τη λειτουργία της Οινοποιητικής Μονάδας της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ στο Καλοχώρι. Αρνούνται ασκώντας βία την είσοδο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ιστορικής επιχείρησης, στηρίζοντας μόνο τα δικά τους προνόμια σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη: «Μαλαματίνα»: Επεισόδια στο εργοστάσιο μεταξύ εργαζομένων διαδηλωτών και ΜΑΤ

Συνεχίζεται ο παράνομος αποκλεισμός των εγκαταστάσεων της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης. Ασκώντας για μια ακόμη φορά βία, το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, η συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών – με τη συνδρομή ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρία – εμπόδισε με απειλές και προπηλακισμούς, τους εργαζομένους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που ήθελαν να εργαστούν, να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της οινοποιητικής μονάδας.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται. Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που αρνήθηκαν την μεταφορά των οδηγών και βοηθών οδηγών σε άλλα τμήματα της εταιρείας προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της Διοίκησης αφενός για το κλείσιμο του ζημιογόνου τμήματος Διάθεσης και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων τμημάτων της επιχείρησης που θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε διπλασιασμό των θέσεων εργασίας.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να συνδιοικούν, όπως έκαναν με τον προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς και οδήγησαν την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι αδιαφορούν για τη βιωσιμότητα μιας ιστορικής επιχείρησης όπως η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια και μετά την είσοδο των νέων επενδυτών έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης. Δεν νοιάζονται για το βιοπορισμό και το εισόδημα 90 εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και περισσότερων από 1.000 αμπελουργών και 300 συνεργατών προμηθευτών που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία της.

Ως εταιρεία, απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα, να προστατέψει την υγιή επιχειρηματικότητα και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που θέλουν να εργαστούν και να κρατήσουν την Οινοποιία ανοικτή. Καλούμε όλα τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους να σεβαστούν την ιστορία της επιχείρησης και την προσπάθεια της νέας ιδιοκτησίας να την αναπτύξει , καθώς και το δικαίωμα των εργαζομένων της για αξιοπρεπή εργασία και εισόδημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ