Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη 19χρονη Θάλεια, τη ναυτική δόκιμο του Πολεμικού Ναυτικού, που βρήκε τραγικό θάνατο σε νοσοκομείο της Νάπολης αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι της στη Λάρισα. Η κηδεία της έγινε σε κλίμα οδύνης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αχιλλείου, όπου συγκεντρώθηκαν φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοί της για να την αποχαιρετήσουν. Έξω από την εκκλησία υπήρξε παραταγμένο ναυτικό άγημα, που απέτισε τις δέουσες τιμές, όπως αναφέρει το Onlarissa.gr. Στον Μητροπολιτικό Ναό που έγινε η κηδεία της, οι γονείς της έφεραν κουφέτα και γλυκά. Αυτά που ονειρεύονταν να φτιάξουν όταν η 19χρονη Θάλεια Κορδαμπάλου θα ανέβαινε τα σκαλιά της Εκκλησίας, ντυμένη νύφη. 

Το «παρών» στο τελευταίο αντίο της Θάλειας έδωσαν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα. Την στρατιωτική ηγεσία μαζί με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, εκπροσώπησαν επίσης ο αρχηγός ΤΑ, αντιπτέραρχος Γ. Φασούλας και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Αστ. Σαμαράς.

Η σορός της 19χρονης έφτασε στη Λάρισα την Τετάρτη. Το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το οποίο μετέφερε τη σορό, όπως και τους γονείς της Θάλειας από την Ιταλία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης ενώ ακολούθησε αυτοκινητοπομπή προς το σπίτι της άτυχης κοπέλας. Με επιθυμία της οικογένειας η σορός μεταφέρθηκε στο πατρικό σπίτι της 19χρονης, στη συνοικία Παπασταύρου.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και πλέον οι ελληνικές Αρχές θα ενημερωθούν επισήμως με τα μεταφρασμένα έγγραφα που θα φτάσουν εντός των ημερών από την Ιταλία.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου»

Ο πατέρας της ναυτικής δοκίμου, μιλώντας στο Mega, είχε αναφέρει ότι ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες για να μάθει την αλήθεια. «Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA