Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίστηκε σήμερα, παρουσία και του ιδίου, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά τις εις βάρος του καταγγελίες τριών γυναικών.  Μέχρι σήμερα ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε αμίλητος και σχεδόν πάντα ανέκφραστος τα όσα λάμβαναν χώρα εντός του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται. Η στάση αυτή άλλαξε κατά τη σημερινή διαδικασία καθώς τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης όσο και σε διακοπή αυτής εμφανίστηκε εκνευρισμένος. Συγκεκριμένα, όταν μία μάρτυρας αναφέρθηκε σε φήμες και κουτσομπολιά γύρω από το όνομα του, ο κατηγορούμενος σε έντονο ύφος ζήτησε από τους συνηγόρους του να παρέμβουν και να διακόψουν τη μάρτυρα. Στη συνέχεια, σε μία διακοπή της δίκης, σηκώθηκε από τη θέση του, πλησίασε έναν άντρα από το ακροατήριο και του είπε «Τι με κοιτάς;» με τον άνδρα να απαντά : «κάνετε κάποιο λάθος κύριε».

Πέτρος Φιλιππίδης: Η κατάθεση μάρτυρα για την απόπειρα βιασμού

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου κατέθεσε γυναίκα ηθοποιός, φίλη της δεύτερης γυναίκας που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού της το 2010. «Είμαστε φίλες από τη σχολή και το 2010 μου είπε ενθουσιασμένη ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα έκανε αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος». Την επίμαχη ημέρα είχαν συνεννοηθεί να βρεθούν μετά το ραντεβού της με τον ηθοποιό. Έφτασε μπροστά μου ένας άνθρωπος παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά».

Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όσα της είπε η καταγγέλλουσα για την επίθεση που δέχτηκε: «Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια, εκείνη φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά… Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει».

Καταγγελία ωστόσο δεν έγινε τότε και, όπως είπε η μάρτυρας, ούτε το σκέφτηκε να το προτείνει στη φίλη της. «Ντρέπομαι πολύ γι' αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππιδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη Σ. που δεν το σκέφτηκα».

Η ίδια δούλεψε κάποια χρόνια αργότερα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο, όπως είπε, είχε μια καλή συνεργασία. «Συνεργάστηκα μαζί του το 2016 στο Εθνικό Θέατρο στον "Θάνατο του Εμποράκου". Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν ξανασυνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε αλλά είχα κλείσει αλλού», είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ταράχθηκε μόλις άκουσε την πρόταση γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του, εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοί της ότι στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα».

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, πώς συνεργαστήκατε μαζί του;

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μην δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μάρτυρας: Ναι, την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω να δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Πάρεδρος: Τα ευχετήρια μηνύματα;

Μάρτυρας: Ήταν διπλωματικό κάπως. Για να μην εκληφθεί ως προσωπική η απόρριψη.

Πάρεδρος: Το μήνυμα στη δεύτερη καταγγέλλουσα πώς καταλάβετε ότι ήταν από τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Μάρτυρας: Ήταν καταχωρημένη επαφή.

Η δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη συνεχίζεται την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA