Μενού
  • Α-
  • Α+

Εδώ και περίπου τέσσερις μήνες ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανιζόταν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού, διατηρώντας χαμηλούς τόνους και προσπαθώντας να μην προκαλεί. Αυτό, ωστόσο, άλλαξε με έντονο τρόπο χθες ημέρα κατά την οποία η δίκη του άρχισε ξανά με τις θερινές διακοπές των δικαστηρίων.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός από εκεί που όλο αυτό το διάστημα δεν τον είχε ακούσει κανείς να μιλάει ή να παρεμβαίνει στη διαδικασία, έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του και να γίνεται επιθετικός. Μέχρι σήμερα, ο Π. Φιλιππίδης διατηρούσε χαμηλό προφίλ και ήταν πάντα σιωπηλός και με σκυμμένο κεφάλι στο δικαστήριο. Χθες, ωστόσο, έκανε αισθητή την παρουσία του δυο φορές.

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: «Της άνοιξε τα πόδια, προσπαθούσε να τον απωθήσει» - Τι κατέθεσε στη δίκη μάρτυρας για την απόπειρα βιασμού

Η πρώτη ήταν όταν κατέθετε η φίλη μιας από τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν για απόπειρα βιασμού. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε φήμες και κουτσομπολιά σε βάρος του ηθοποιού στους κύκλους του θεάτρου και εκείνος αντιδρώντας απευθύνθηκε στους συνηγόρους του Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Κική Μπακιρτζίδου και με έντονο ύφος, τους ζήτησε να παρέμβουν και να διακόψουν την κατάθεση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, σε διακοπή της δίκης, ο Πέτρος Φιλιππιδης, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, σηκώθηκε από τη θέση του, πλησίασε έναν άντρα από το κοινό και του είπε «Τι με κοιτάς;». Ο άνδρας, ψύχραιμος αλλά εμφανώς αιφνιδιασμένος, του απάντησε «κάνετε κάποιο λάθος κύριε».

Κανείς δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει τα δυο αυτά περιστατικά που προκάλεσαν αίσθηση, ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκτίμησαν πως αυτή η αλλαγή στάσης ίσως προμηνύει και μια διαφορετική προσέγγιση της υπερασπιστικής του γραμμής από εδώ και στο εξής. Άλλοι, πάλι, σχολίαζαν πως ίσως ο εκνευρισμός του ηθοποιού οφείλεται στο φόβο του πως σύντομα θα αναγκαστεί και πάλι να φύγει από το σπίτι του και να επιστρέψει στη φυλακή.

Η κατάθεση μάρτυρα για την απόπειρα βιασμού

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου κατέθεσε γυναίκα ηθοποιός, φίλη της δεύτερης γυναίκας που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού της το 2010. «Είμαστε φίλες από τη σχολή και το 2010 μου είπε ενθουσιασμένη ότι γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα έκανε αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος». Την επίμαχη ημέρα είχαν συνεννοηθεί να βρεθούν μετά το ραντεβού της με τον ηθοποιό. Έφτασε μπροστά μου ένας άνθρωπος παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά».

Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο όσα της είπε η καταγγέλλουσα για την επίθεση που δέχτηκε: «Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια, εκείνη φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά… Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει».

Καταγγελία ωστόσο δεν έγινε τότε και, όπως είπε η μάρτυρας, ούτε το σκέφτηκε να το προτείνει στη φίλη της. «Ντρέπομαι πολύ γι' αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη Σ. που δεν το σκέφτηκα».

Συνεχίζεται η δίκη σήμερα

Η δίκη του γνωστού ηθοποιού θα συνεχιστεί σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις συγγενών καταγγελλουσών, καθώς και καταθέσεις του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα και της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό κατά συρροή και δύο απόπειρες και η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο γνωστός ηθοποιός έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ έχει καταβάλει και εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν είναι και η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA