Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να κάθεται να βιάζεται χωρίς να το θέλει, μην τρελαθούμε κιόλας». Σοκάρει με την άποψη που εξέφρασε στην τηλεόραση ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σχολιάζοντας την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου κατά των αμβλώσεων. Υποστήριξε πως δεν μπορεί να γεννηθεί παιδί από βιασμό καθώς πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση, όταν όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ όπου φιλοξενήθηκε για το αν θα πρέπει να γεννιέται ένα παιδί που έχει προέλθει από βιασμό ήταν ξεκάθαρος. «Να γεννηθεί και μετά να υπάρχει κάποια πρόνοια...» είπε.

Ο ίδιος έδειξε να μην έχει διαχωρίσει τη μη συναινετική συνεύρεση δύο ανθρώπων καθώς είπε ακόμη προς τους συνομιλητές του πως «Εσείς αντιλαμβάνεστε οτι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος;» και συνέχισε: «Δεν γίνεται έτσι σύλλιψις, χρειάζεται συμμετοχή στο έρωτα και των δύο. Δεν μπορεί αλλιώς. Μπορεί να είμαι καλόγερος, παπάς, αλλά τα ξέρω».

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού». «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά. Ο Μητροπολίτης σημείωσε ακόμη, ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA