Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θα είμαι το επόμενο θύμα. Όπου πάω, φοβάμαι να μην είμαι πίσω μου» λέει με τρεμάμενη φωνή στην κάμερα της ΕΡΤ η 29χρονη από την Θεσσαλονίκη, που έχει ξυλοκοπηθεί άγρια 8 φορές από τον πρώην σύζυγό της, αλλά... παραμένει ελεύθερος παρά τα αυτόφωρα. «Δεν μπορώ να βρω άκρη. Βλέπω τόσα πολλά στην τηλεόραση και λέω "αύριο, μεθαύριο θα είμαι εγώ στα κανάλια". Ο δράστης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, αλλά λόγω της έφεσης παραμένει ελεύθερος

«Κάντε κάτι να με σώσετε»

Η 29χρονη εν διαστάσει σύζυγός του, ζήτησε βοήθεια στο δικαστήριο. «Σας παρακαλώ, κάντε κάτι να με προστατεύσετε. Μπορεί να είμαι το επόμενο θύμα», ήταν η κραυγή αγωνίας της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελευταία φορά που ξυλοκόπησε ο δράστης την άτυχη γυναίκα ήταν στις 19 Αυγούστου σε πάρκο. Σημειώνεται ότι έχουν γίνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην την πλησιάζει. Μετά και το τελευταίο επεισόδιο η 29χρονη κατέθεσε μήνυση εις βάρος του και ο δράστης αναζητήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί.

Τεράστια αύξηση στα περιστατικά

Στο μεταξύ, τρομακτική αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας παρατηρείται την τελευταία τριετία, μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2022. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνιο του 2020 είχαν καταγραφεί (καταγγελίες και δικογραφίες) 491 περιστατικά, τον επόμενο χρόνο 556, για να φτάσουμε στον φετινό Ιούνιο και το νούμερο να έχει εκτοξευθεί στο 895!

Αριθμοί συγκλονιστικοί και αν σκεφτεί κανείς ότι βάσει υπολογισμών έξι στις δέκα γυναίκες δεν καταγγέλλουν το τι συμβαίνει, τότε μπορεί μόνο να φανταστεί το μέγεθος του προβλήματος. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι δράστες ήταν 4.558 άνδρες και 1.097 γυναίκες, ενώ 4.606 ήταν τα θύματα γυναίκες και 1.580 τα θύματα άνδρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA