Μενού
  • Α-
  • Α+

Και αυτό το καλοκαίρι, συμμορίες διαρρηκτών χτύπησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής κι άδειασαν με την... ησυχία τους σπίτια πολιτών που έλειπαν σε διακοπές. Πολλοί εξ αυτών, είχαν φροντίσει να τους... ενημερώσουν ότι θα έλειπαν από το σπίτι, καθώς είχαν αναρτήσει στα social media είτε τα πλάνα τους για τις διακοπές είτε selfies και status από τα μέρη που παραθερίζουν. Αθελα τους λοιπόν, δίνουν πολύτιμες πληροφορίες στους διαρρήκτες που χρησιμοποιούν πλέον και την τεχνολογία για τις «δουλειές» τους...

Ετσι, η επιστροφή στην πόλη κρύβει συχνά δυσάρεστες εκπλήξεις για αρκετούς συμπολίτες μας, καθώς οι κακοποιοί καραδοκούν και μπαίνουν στα σπίτια όταν αντιληφθούν ότι λείπουν οι ιδιοκτήτες.

Τι να αποφεύγετε

Μια απρόσεκτη ανάρτηση από το χώρο των διακοπών παρέχει συχνά στους διαρρήκτες χρήσιμες πληροφορίες για να πράξουν... Γι αυτό λοιπόν, καλό θα είναι την επόμενη φορά που θα λείπετε από το σπίτι, να μην κάνετε status updates για τις διακοπές σας, να αποφεύγετε τα check-in και τη χρήση υπηρεσιών γεωεντοπισμού και γενικότερα να είστε πολύ προσεκτικοί με την χρήση των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.