Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Νάξου παραπέμπεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο δράστης της γυναικοκτονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Νωρίτερα, σήμερα Κυριακή (4/9), η εισαγγελέας στην πρότασή της για τον καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνο υποστήριξε πως ο δράστης «σκότωσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και κατέρριψε τους ισχυρισμούς του για ψυχιατρικά προβλήματα. 

Συγκεκριμένα, στην πρόταση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Νάξου προς το αρμόδιο Συμβούλιο αναφερόταν ότι:

  • Ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο δόλο.
  • Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
  • Είχε επίγνωση του άδικου των πράξεών του.

Για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Νάξου εξέδωσε ανακοίνωση και ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την οικογένεια της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς. Στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρεται:

«Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Νάξου εξέδωσε το αναμενόμενο μετά την πρόταση της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου βούλευμα, με το οποίο ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου και τα μέλη του Συμβουλίου αποδέχονται την εισαγγελική πρόταση και ο δράστης του εγκλήματος, ο οποίος υποστήριζε με δημόσιες εμφανίσεις του συνηγόρου υπερασπίσεώς του ότι είναι ποινικά ακαταλόγιστος ή έστω μειωμένου καταλογισμού, παραπέμπεται, απορριπτομένων των ισχυρισμών του, στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που θα οριστεί, διότι διέπραξε εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μη γενομένου δεκτού ουδενός ισχυρισμού του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA