Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ήταν έξαλλη με το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι γιατροί τις υπερωρίες της πανδημίας, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη που βρισκόταν δίπλα της στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ να γίνεται αποδέκτης της μήνης της γιατρού. «Και τώρα να πάμε στο θέμα των νοσηλειών που είπε ο υπουργός... Δεν έχουμε πληρωθεί τις υπερωρίες από την πανδημία και είναι ντροπή. Είναι μεγάλη ντροπή» είπε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε: «Δεν έχουν πληρωθεί και τις τακτικές ακόμα, ενώ για τις άλλες περιμένουμε εδώ και 14 μήνες. Κι επιπλέον δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες ακόμη».

Ο υπουργός από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι έχουν δίκιο οι γιατροί που φωνάζουν κι απέδωσε την κωλυσιεργία στη γραφειοκρατία. «Οι τακτικές είναι να πληρωθούν 13-14 Σεπτεμβρίου. Στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν πληρωθεί, αλλά είχαμε ένα πρόβλημα με τα IBAN και θα λυθεί άμεσα. Πράγματι, σε κάποιες ΥΠΕ, όχι συνολικά, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα» είπε ο κ. Πλεύρης κι αναφερόμενος στα λεφτά της πανδημίας είπε: «Είμαστε σε τελικό στάδιο λύσης, δεν είναι ότι λείπουν τα χρήματα, είναι γραφειοκρατικό θέμα. Εχει δίκιο η ΕΙΝΑΠ. Θα λυθεί, θα αντιμετωπιστεί. Θα πληρωθούν κανονικά».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το μισθολόγιο των γιατρών είναι ένα από τα θέματα που θα μπουν συνολικά στις συζητήσεις της κυβέρνησης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA