Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες δυνάμεις από τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), έχοντας τη συνοδεία ΜΑΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως με μια αιφνιδιαστική κίνηση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να τοποθετήσει απόψε τις ομάδες της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader υπήρξε κυβερνητική πίεση για την άμεση λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, παρά το γεγονός πως ο συντομότερος σχεδιασμός των επιτελών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είχε θέσει ως ημερομηνία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Μάλιστα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν διατυπώσει έντονες ενστάσεις για την είσοδο των αστυνομικών στα ΑΕΙ, διότι ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί οι θεσμικές, αλλά κυρίως οι υλικοτεχνικές υποδομές που προβλέπονται από τον σχετικό Νόμο. Χωρίς αυτές τις υποδομές, λένε στελέχη της Κατεχάκη, θα πρέπει διμοιρίες των ΜΑΤ να φρουρούν τους ...φρουρούς των πανεπιστημίων. Σημειώνεται πως οι υποδομές που απαιτούνται προβλέπουν τουρνικέ σε όλες τις εισόδους, κάμερες παρακολούθησης, κέντρο ελέγχου και επικοινωνιών και συστήματα συναγερμού για περιπτώσεις επεισοδίων ή άλλων έκνομων ενεργειών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA