Μενού
  • Α-
  • Α+

Κλασικό μελτέμι θα είναι αυτό που θα φτάσει ακόμα και τα 8 μποφόρ σήμερα και κατά βάση θα ευθύνεται για τις καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αφού η αστάθεια υποχωρεί και μόνο λίγες βροχές αναμένονται στα βόρεια της χώρας.  Ο καιρός θα παραμείνει έτσι μέχρι και την Πέμπτη και μετά δείχνει να έχει μια πιο... καλοκαιρινή διάθεση αφού κυρίως για το Σαββατοκύριακο και μέχρι τη Δευτέρα θα ανέβει ακόμα και στους 34 βαθμούς. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ωστόσο, από εκεί και πέρα φαίνεται πως και πάλι ο υδράργυρος θα κάνει μια «βουτιά» που θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 28, στην Ήπειρο από 15 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 31-33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 28 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και κατά διαστήματα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28-29 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA