Μενού
  • Α-
  • Α+

Θύματα βάναυσης κακοποίησης από ασυνείδητους πέφτουν αρκετά γαϊδουράκια στην Ελλάδα. Μετά το περιστατικό στη Ζίτσα όπου έγινε ευθανασία στο γαϊδούρι που σύρθηκε με αγροτικό, μία νέα υπόθεση συγκλονίζει: γαϊδουράκι περιφερόταν με κομμένο πόδι στα Μέγαρα και ένας κάτοικος ειδοποίησε την Αμεση Δράση. 

Διαβάστε ακόμη: Tokei Maru: Η άγνωστη ιστορία του ιαπωνικού πλοίου που έσωσε 825 Ελληνες στην καταστροφή της Σμύρνης

Το γαϊδουράκι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με το STAR εικάζεται πως είτε πιάστηκε σε παγίδα, είτε του επιτέθηκε αγέλη λύκων. Βρίσκεται σε ιππικό όμιλο στα Μέγαρα και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης αρνείται πως είναι δικό του ενώ υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη. «Είναι σε κακή κατάσταση, έχει μολύνσεις στο πόδι του που έχει κοπεί. Κάναμε κατευθείαν ποινική δίωξη στον ιδιοκτήτη και κατασχέσαμε το ζώο με εντολή εισαγγελέα και έχουμε κάνει αίτηση για να κατασχεθεί και το άλλο ζώο που είναι η μαμά του», δηλώνει εργαζόμενη στον ιππικό όμιλο. 

Η θεραπεία θα διαρκέσει 15 μέρες ενώ θα τρώει θρεπτικές τροφές αφού ήταν υποσιτισμένο. Επίσης έχουν παρθεί μέτρα για να του φτιάξουν πρόσθετο μέλος. Oι αρμόδιες Αρχές θα μεταβούν στο σημείο όπου ζει ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του γαϊδουριού με το κομμένο πόδι προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης. Αν κριθούν ακατάλληλες θα του αφαιρεθούν όλα τα ζώα που έχει στην κατοχή του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA