Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, μαζί το σχεδίασαν πατέρας και γιος. Είχαν προηγουμένως αφαιρεθεί οι σκληροί δίσκοι από τα καταγραφικά», ανέφερε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο Μηνάς Τσέρκης, συνήγορος της οικογένειας του 46χρονου εργολάβου οικοδομών που δολοφονήθηκε στην Ρόδο. Ο συνήγορος της οικογένειας παράλληλα, είπε ότι «...από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι μαζί εκτέλεσαν το φρικτό έγκλημα. Ο λόγος είναι πραγματικά ταπεινός, οι δράστες όφειλαν, 100.000 ευρώ στον δολοφονηθέντα. Από κοινού του έφεραν χτυπήματα στο κεφάλι. Οι πληροφορίες επίσης λένε ότι χρησιμοποιήθηκε και κάποιο σπρέι αναισθησίας. Όλα αυτά δείχνουν ότι μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα. Μάλιστα, υπήρχαν και τα κατάλληλα εργαλεία. Αυτά δεν δείχνουν εν βρασμώ, δεν είναι μία συμπλοκή».

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: Συνελήφθη 50χρονος που κατέγραφε με κάμερα τα ανήλικα παιδιά της συντρόφου του 

Οι δράστες προσήχθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, καθώς η αστυνομική έρευνα οδήγησε στους δύο ξενοδόχους. Εκεί, ύστερα κι από τις πιέσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας, «έσπασαν» και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη δολοφονία, καθώς και τον τόπο τέλεσής της, αλλά και αυτής που μετέφεραν το πτώμα του άτυχου 46χρονου εργολάβου, για να το κρύψουν.

«Είχαν ραντεβού για να του δώσουν λεφτά»

Μάλιστα σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειας του θύματος, οι καθ' ομολογία δράστες είχαν ραντεβού μαζί του υποτίθεται για να του δώσουν χρήματα. Η επίσκεψη του θανόντα στην επιχείρησή τους ήταν συμφωνημένη. Του είχε πει ο ένας κατηγορούμενος να περνάει κάθε Κυριακή για να του δίνει κάποια χρήματα. Παράλληλα, η οικογένεια του θανόντα αναρωτιέται πώς μπορεί οι κατηγορούμενοι όλες τις ημέρες που εξετάζονταν επανειλημμένως από τους αστυνομικούς να μην έφεραν τραύματα, ενώ επικαλούνται ότι βρίσκονταν σε άμυνα. Πώς αποδεικνύεται η επίθεση εις βάρος τους», λένε χαρακτηριστικά. 

Βαριές ποινικές διώξεις

Η συνέχεια της υπόθεσης βρήκε τους δράστες στον εισαγγελέα και κατόπιν στην ανακρίτρια, η οποία και τους έδωσε προθεσμία για να απολογηθούν. Σύμφωνα με τη rodiaki, από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του 53χρονου Ροδίτη και του 20χρονου γιου του, για το θάνατο του 46χρονου εργολάβου, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών. Πατέρας και γιος, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, προσήχθησαν πριν από λίγη ώρα, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Ακη Δημητριάδη, Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη, ενώπιον της Εισαγγελέως όπου και τους έγιναν γνωστές οι «βαριές» διώξεις που τους βαραίνουν. Πάντως, κανένας από τη νομική υπηρεσία της υπεράσπισης δεν δέχτηκε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ.

Οι δράστες παραπέμφθηκαν στην ανάκριση από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτηση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 53χρονος πατέρας έχει ομολογήσει (προανακριτικά) στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον 46χρονο αλλοδαπό αλλά πως επρόκειτο για ατύχημα καθώς όλα έγιναν στο πλαίσιο άμυνας απέναντι του. Ο 53χρονος φέρεται να είπε πως ο εργολάβος μετέβη στο ξενοδοχείο του για να του ζητήσει να του δώσει τα χρήματα που του όφειλε, ήταν σε κατάσταση μέθης και επιτέθηκε στον 20χρονο γιο του.

«Ηρθε μεθυσμένος και χτύπησε το γιο μου» - Τον έγδυσαν και τον πέταξαν σε ερημική τοποθεσία

Σύμφωνα με τη dimokratiki ο 53χρονος γνώρισε τον εργολάβο το 2014 οπότε και είχαν μια συνεργασία. Το 2019 ο 46χρονος ανέλαβε την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του καθ' ομολογίαν δράστη από την οποία προέκυψε οφειλή. Το βράδυ της Κυριακής το θύμα μετέβη στο ξενοδοχείο του 53χρονου ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι ήταν μεθυσμένος κι εριστικός. Περαιτέρω ο 53χρονος υποστηρίζει ότι ο 46χρονος ήταν πιεστικός απέναντί του για την είσπραξη των χρημάτων της οφειλής και ότι πολλές φορές είχε μεταβεί στο ξενοδοχείο υπό την επήρεια αλκοόλ προκαλώντας αναστάτωση.

Το βράδυ της Κυριακής, ο εργολάβος, όπως ισχυρίζεται ο εκ των δραστών, μετέβη υπό την επήρεια αλκοόλ στο ξενοδοχείο και ξεκίνησε να τον καθυβρίζει και στη συνέχεια επιτέθηκε στον γιο του. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο δράστης, μπήκε μπροστά, για να προστατεύσει τον γιο του από τα χτυπήματα του εργολάβου και ξεκίνησε η μεταξύ τους συμπλοκή. Στη συνέχεια, οδηγούμενος από το ένστικτό του όπως ισχυρίζεται, έπιασε ένα σχοινί το οποίο έσφιξε γύρω από το λαιμό του θύματος προκειμένου να τον ακινητοποιήσει και τον έριξε κάτω όπου στο σημείο αυτό φαίνεται πως προέκυψε ο θάνατος του εργολάβου. Στη συνέχεια μαζί με τον γιο του τον έγδυσαν, πέταξαν τα ρούχα του και μετέφεραν το πτώμα στον ερημικό δρόμο όπου και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ανάστατη η τοπική κοινωνία 

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Ρόδου παραμένουν σοκαρισμένοι από το πρωί με τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου οικοδομών που αποκαλύφθηκε. Συγκλονισμένοι μάθαιναν από τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας ότι δράστες ήταν ένας πατέρας και ο γιος του, που τον βοήθησε τόσο στην εξόντωση του άτυχου άντρα, όσο και στην απόκρυψη της σορού του.

Ο 53χρονος ξενοδόχος και ο 20χρονος γιος του, φέρονται να στραγγάλισαν με σχοινί τον άτυχο άντρα και στη συνέχεια να έθαψαν πρόχειρα τη σορό του, κάτω από πέτρες, για να κρύψουν τα ίχνη τους. Για τον εντοπισμό τους, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν εικόνες από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες που ανάφεραν ότι υπήρχαν οικονομικές διαφορές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA