Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως το παρθενικό ταξίδι της κόρης του με το Πολεμικό Ναυτικό θα ήταν ταυτόχρονα και το τελευταίο της. Ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας που εξέπνευσε στην Ιταλία, Στέλιος Κορδάμπαλος ανέφερε πως η κόρη του ήταν «λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πήγαιναν στο να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί».

Διαβάστε ακόμη: Allou Fun Park: Ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου μιλούσε αρχικά για βλάβη στο τρενάκι - Τι είπε στους αστυνομικούς

Η 19χρονη Θάλεια Κορδάμπαλου έδωσε δύο φορές έδωσε πανελλήνιες για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να μπει στην σχολή ναυτικών δοκίμων. «Όχι ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι. Λέει “όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω”. Έδωσε το κορίτσι μου, πέρασε έγραψε καλύτερα. Πήγε στην σχολή Ευέλπιδων. Πήγε τον πρώτο μήνα. Περνούσε καλά, έκανε φίλους αλλά στον μήνα πάνω της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. “Μπαμπά πάρτους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρτους τηλέφωνο”. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Αυτό ήταν που ήθελε πάντα», είπε ο Στέλιος Κορδάμπαλος στο MEGA. 

«Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά»

«Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. “Τι έγινε μπαμπά. Εμείς όλα καλά εδώ”. Μόλις είχαν φάει και επέστρεφαν στο καράβι. “Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά” γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή», είπε ο κ. Κορδάμπαλος. Η Θάλεια δεν τηλεφώνησε ξανά στον πατέρα της. Τη Δευτέρα τους τηλεφώνησε ο στρατιωτικός γιατρός του καραβιού:  «Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μου ήταν και αιμοδότρια».

Ο γιατρός τούς μιλά για έναν ελεγχόμενο πυρετό και για ένα εξάνθημα στο πόδι. Στις 2:00 τα ξημερώματα το τηλέφωνο θα ξαναχτυπήσει: «Μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα είναι αύριο το πρωί». Ανακουφισμένος πως το παιδί του δεν έχει κάτι σοβαρό, ο πατέρας της επιστρέφει κανονικά στη δουλειά του, όταν λαμβάνει ένα ακόμη τηλεφώνημα.

«Το κορίτσι διασωληνώθηκε»

«Τηλέφωνο από τη σύζυγό μου γύρω στις 9 παρά και μου λέει "το κορίτσι διασωληνώθηκε". Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια του. Ότι είναι στην Ιταλία και έχει διασωληνωθεί. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί. Από εκείνη την στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι», είπε ο κ. Κορδάμπαλος. «Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την βλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η στιγμή. Πάρα πολύ δύσκολη», ανέφερε. «Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως τι ήταν αυτό; Σε τέσσερις μέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;», λέει ο κ. Κορδάμπαλος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA