Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρέμβαση στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου στο Κολωνάκι πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» τα μέλη της οποίας άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια κατά της πρωτοβουλίας της Εκκλησίας της Ελλάδας να διαβαστεί κήρυγμα με το οποίο αντιτίθενται στις αμβλώσεις.

Τα μέλη του «φεμινιστικού τομέα» της αναρχικής συλλογικότητας παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από το κτίριο της Ιεράς Συνόδου, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Στη συνέχεια στην ιστοσελίδα της αναρχικής συλλογικότητας αναρτήθηκε κείμενο σύμφωνα στο οποίο ανέφερε πως: «Από το 2019 και με την αρωγή της παρούσας ακροδεξιάς κυβέρνησης, η εκκλησία άνοιξε την ατζέντα για την κατάργηση ενός νομικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των γυναικών, του δικαιώματος στην ασφαλή άμβλωση, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια σκοταδιστική και αντιεπιστημονική ρητορική που η ελληνική κοινωνία είχε αφήσει πίσω της εδώ και πάνω από 3 δεκαετίες» και πρόσθεσε: «Ας είμαστε ειλικρινείς, η επίσημη εκκλησία ουδέποτε υπήρξε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικά, ούτε των γυναικών αλλά ούτε καν των παιδιών. Εάν η εκκλησία θέλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών, ας φροντίσει να εκκαθαρίσει από τους κόλπους της τους παιδοβιαστές και κακοποιητές παπάδες, που μάλιστα εξακολουθούν να πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, ας ασχοληθεί με τα παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες ή με αυτά που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, χρησιμοποιώντας κάποια, έστω, από την κολοσσιαία περιουσία της. Αν θέλει να υπερασπιστεί τη ζωή, ας καθαιρέσει πρώτα τους χυδαίους και μυσογύνιδες εκπροσώπους της που ξεπλένουν βιαστές, καταργώντας γενικά την έννοια του βιασμού, σε μια χώρα που θρηνεί θύματα όπως η Ελένη Τοπαλούδη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA