Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η δόνηση, που έλαβε χώρα στις 10:36 σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δύο νησιά του Ιονίου κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Οπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ληξιουρίου δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματιστεί ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού δίνει τον σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 11,6 χιλιόμετρα κι επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου. Ακολούθησαν στον ίδιο χώρο δύο μικρότερες δονήσεις της τάξης των 2,8 Ρίχτερ, αμφότερες, με διαφορά 6 λεπτών η μία από την άλλη, ενώ ο χώρος συνεχίζει να δονείται από μετασεισμούς. 

Εχουν καταγραφεί μάλιστα 5 δονήσεις από 2,8 έως 3,7 Ρίχτερ στα 15 λεπτά που ακολούθησαν τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ.

«Παρά το γεγονός ότι έγινε έντονα αισθητός στην Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα. Είναι μια περιοχή που δημιουργεί σεισμούς και είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Εκτιμούμε ότι ανήκει στην τρέχουσα σεισμικότητα», δήλωσε  στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκκας. 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας  Aκης Τσελέντης. Oπως χαρακτηριστικά, είπε: «Δεν προκαλεί ανησυχία ο σεισμός στην Κεφαλονιά».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA