Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αποκόλληση και την πτώση βράχων στη θάλασσα, στον κόλπο του Ναυαγίου, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ που «χτύπησε» το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ωστόσο το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα social media από τη στιγμή που οιhttps://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbozenabieleszpl%2Fvideos%2F1485565081866891%2F&show_text=false&width=267&t=0

Oπως επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣKΑΪ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός δεν εμπνέει μεν ανησυχία με δεδομένο ότι η περιοχή του επικέντρου βρίσκεται στην πρώτη ζώνη σεισμικότητας στην Ελλάδα, ωστόσο, υπάρχουν παραλίες για τις οποίες πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα- τέτοια είναι η παραλία του Ναυαγίου, όπως και εκείνη του Μύρτου, στην Κεφαλονιά. Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης ανέφερε και ο ίδιος πως ο συγκεκριμένος σεισμός «Δεν προκαλεί ανησυχία».

Εξάλλου, πριν από τρεις ημέρες με ανάρτησή του στο Facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε προειδοποιήσει για τέτοιου είδους φαινόμενα  σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως με έναν σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή και ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού από κάτω συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες. Ωστόσο αναφερόμενος στον σεισμό της Πέμπτης ξεκαθάρισε πως: «To επίκεντρο βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και συνεπώς πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02zeazUVRygsvr2xysL8V65SE1vLo4cSTx3qeS3sabShBqZpFEpQ1WkDwgbJvxMsH2l%26id%3D100014233710134&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA