Μενού
  • Α-
  • Α+

Λάβρος κατά των γυναικών που επιλέγουν την άμβλωση, αλλά και όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης (8/9), από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αναφέροντας πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους».

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα kozanimedia.gr, αφού, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων (όπως συνέβη σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας) στο κήρυγμά του (διάρκειας σχεδόν μισής ώρας!) ο γνωστός για τις ακραία συντηρητικές, συνήθως, θέσεις του μητροπολίτης ουσιαστικά ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι εκτρώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, ενώ τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις»!

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα πάντα με το πνεύμα των φράσεων του μητροπολίτη Παύλου, σήμερα «δικαιολογούνται» οι βιαστές, καθώς προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών, ενώ, αντιθέτως, δε συντρέχει και «κοινωνικός λόγος» αποδοχής των αμβλώσεων! «Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» υποστήριξε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, ενώ προσέθεσε πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί…και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας…13 και 14 ετών».

Ο ίδιος ουσιαστικά εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους, τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός», ενώ ανέφερε πως «Η Εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο». Παράλληλα, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη σημερινή νεολαία για το ντύσιμο και τη συμπεριφορά της, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα γυρίζει στους δρόμους», ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο των καναλιών και του χρήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA