Μενού
  • Α-
  • Α+

Ασύμμετρες απειλές κατά της Ελλάδας εφαρμόζει η Τουρκία, επιχειρώντας να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες, τους οποίους συνειδητά σπρώχνει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Αυτό επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το σχέδιο της Τουρκίας, επισημαίνοντας πως όταν μιλάμε για τόσες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, αυτό καθοδηγείται από την τουρκική πλευρά. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η προβοκάτσια της Τουρκίας με τους μετανάστες στον Εβρο θα συνεχιστεί.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί βάναυσα και ανήθικα το μεταναστευτικό για να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, τόνισε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου, που εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα. Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η χώρα εφαρμόζει το σχέδιο Ακρίτας στο σύνολο του Έβρου και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA