Μενού
  • Α-
  • Α+

Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Σουηδία μπορεί να κριθεί στο νήμα, όμως από το προβάδισμα που διατηρεί ο συνασπισμός της Ακροδεξιάς, τα πολιτικά συμπεράσματα έχουν ήδη εξαχθεί. Η Σουηδία από παράδεισος φιλελευθέρων, γίνεται «άντρο της Ακροδεξιάς». Και τώρα η Αφροδίτη Λατινοπούλου, την οποία διέγραψαν από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τα απανωτά της λάθη, ξαναχτυπά. Στην τελευταία ανάρτησή της η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μιλά για «Δεξιά στη Σουηδία», υποστηρίζοντας ότι «τα συστημικά Μέσα βαφτίζουν Ακροδεξιά». 

Χαρακτηριστικά γράφει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης: «Ο θρίαμβος της Δεξιάς στη Σουηδία (που όλα τα συστημικά Μέσα βαφτίζουν Ακροδεξιά) δεν είναι τυχαίος. Ακολουθεί τις εκλογικές επιδόσεις της Λεπέν ενώ έπεται και η επέλαση της Μελόνι. Η Ευρώπη λέει όχι στη λαθρομετανάστευση, όχι στην εισαγόμενη εγκληματικότητα, όχι στην ακρίβεια».  Πάντως, πρόσφατα ο καθηγητής Διεθνών Σπουδών στο πανεπιστήμιο του Κάρλσταντ, Τόμπιας Τουμπινέτε, που είναι γνωστός για τους αγώνες του κατά του ρατσισμού, δήλωσε στον Guardian: «Οι Σουηδοί Δημοκράτες είναι σήμερα μακράν το μεγαλύτερο κόμμα παγκοσμίως με νεοναζιστικές ρίζες». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA