Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (13/9) σε ηλικία 87 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 οι συνάδελφοί του Γιάννης Βογιατζής, Λίλα Καφαντάρη και Νίκος Γαλανός μίλησαν για την προσφορά του ως καλλιτέχνης, αλλά και τον χαρακτήρα του, ενώ με λυγμούς και σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση, ο Άγγελος Αντωνόπουλος δεν μπόρεσε να πει κάτι παραπάνω από τη φράση «Ο Κώστας είναι παρών». «Ήταν σπουδαίος άνθρωπος, θαυμάσιος ηθοποιός και λεβέντης σαν άνθρωπος. Ήταν στο Πειθαρχικό του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών και η συμβολή του άφησε εκπληκτικά πράγματα, ανδρισμό, ήθος και κατανόηση», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής.

Διαβάστε ακόμη: ΚΚΕ για Κώστα Καζάκο: Ήταν μια γενναιόψυχη προσωπικότητα, με διεισδυτικό στοχασμό

Από πλευράς της η γνωστή ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη ανέφερε: «Είμαι σοκαρισμένη, δεν είναι εύκολο. Ο Κώστας είχε ένα χρυσό συνδυασμό που δεν βρίσκεται εύκολα. Είχε βαθιά γνώση του θεάτρου, ήταν ένα πολιτικό ον που μέσα στη δουλειά του αντανακλούσε την πολιτική του θέση τόσο στα έργα που διάλεγε όσο και στον τρόπο που έπαιζε και δίδασκε τους νεότερους μαθητές. Είχε μια στάση από την οποία ο πολιτισμός είχε ένα τεράστιο κέρδος σε όλα τα επίπεδα πέρα από την εντιμότητα, την πληθωρικότητα, την καθαρότητά του σε αυτό που πίστευε. Ως σύντροφος ήταν πάντα ακέραιος και συνεπής με πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος. Ήταν κέρδος που τον έζησα από κοντά αυτόν τον άνθρωπο όσο τον έζησα. Ήταν πολύ σημαντική προσωπικότητα για τον πολιτισμό και την πολιτική ζωή». 

«Είχαμε παίξει πολλές φορές και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Ήταν ένας γλυκός άνθρωπος με το γέλιο με το καλαμπούρι, με στόχο και πάντα σου έβγαζε ότι στην πορεία σου πρέπει να έχεις ένα στόχο και να προχωράς. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα που αποκτούσε όλο και περισσότερο βάρος όσο περνούσαν τα χρόνια», είπε ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Γαλανός για τον Κώστα Καζάκο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA