Μενού
  • Α-
  • Α+

Δίχως τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας! Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 00:30, πάνω από τον Γλάρο Αγαθονησίου, στα 19.000 πόδια. Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Είχε προηγηθεί το απόγευμα μια υπέρπτηση στις νησίδες Καλόγεροι, στο κεντρικό Αιγαίο και ακόμη μια το βράδυ στην Κίναρο. Αυτή ήταν και η 54η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από την τουρκική πολεμική αεροπορία κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ. Οι άλλες 48 παραβιάσεις έγιναν από δύο τουρκικά drones και οι υπόλοιπες 5 από μαχητικά F-16. Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις 54 παραβιάσεις η μία ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στις 15:39 στα 19.000 πόδια πάνω από τους Καλόγερους. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA