Μενού
  • Α-
  • Α+

Να απαλλαγεί για τις υπόλοιπες έξι ανθρωποκτονίες ο «ψευτογιατρός» ζητεί ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη της πράξης για διάφορους λόγους, όπως η απουσία ιατρικού ιστορικού ή η ύπαρξη αμφιβολιών εάν τα αίτια θανάτου σχετίζονται με τον καρκίνο. Παράλληλα, ζήτησε την ενοχή του για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, την απαλλαγή του για άλλες έξι, ενώ εισηγήθηκε να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για τρεις πράξεις που είχαν εισαχθεί στο ακροατήριο ως απόπειρες ανθρωποκτονίας. 

Ακόμη, να απαλλαγούν και οι 16 συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού» οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί στις πράξεις που του αποδίδονται πρότεινε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας. Μεταξύ αυτών είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απαλλαγεί ο «dr. Kontos» και οι πέντε συγκατηγορούμενοι του σε σκέλος της υπόθεσης που αφορά ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, με συνέπεια να αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 85%.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί ο «ψευτογιατρός» και για πλαστογραφία, χρήση πλαστού, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου. Οσον αφορά στην αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για ένα μεγάλο διάστημα λόγω παραγραφής. Πρότεινε επίσης την καταδίκη του για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε ανηλίκους και την απαλλαγή του για το ίδιο αδίκημα για πώληση σε ενηλίκους.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Νίκος Πασχάλης ζητούσε από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τις πρώτες 6 ανθρωποκτονίες μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών. «Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς του ως όργανα... Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Οπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμό του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν...

Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία για τον καρκίνο, ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα» είπε ο εισαγγελέας, εξηγώντας «Ο Θεοδόσης είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείες. Η Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει θεραπεία της ή να κάνει άλλες».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε επίσης να κηρυχθεί ένοχος για σωρεία περιπτώσεων απάτης από τις οποίες αποκόμισε 687.104 ευρώ. Για 11 συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων ιατροίμέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA