Μενού
  • Α-
  • Α+

Στενεύει ο κλοιός για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων για το θρίλερ της Πάτρας. Σειρά για να ρίξει φως στη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, έχει τώρα ο παιδίατρος - εντατικολόγος που εφημέρευε την 29η Ιανουαρίου, τη μοιραία μέρα που κατέληξε το παιδί. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «T-Live», σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο παιδίατρος – εντατικολόγος, στις 2.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, όταν και είχε εφημερία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», κλήθηκε να αντιμετωπίσει την τελευταία κρίση της Τζωρτζίνας.Έφτασε άμεσα με την ομάδα του καθώς χρειάστηκαν τρία λεπτά για να πάνε στο θάλαμο, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη. Μπαίνοντας μέσα, οι γιατροί είχαν ήδη αρχίσει να της κάνουν ΚΑΡΠΑ, όμως, όπως διαπίστωσε ο ίδιος, ήταν ήδη αργά.

Τι έχει δηλώσει ο παιδίατρος για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Tην 29η Ιανουαρίου εφημέρευα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Γύρω στις 14.30 είχαμε κλήση από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική για καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Άμεσα εγώ, η εξειδικευόμενη ιατρός και η νοσηλεύτρια, αφού πήραμε τον απαραίτητο εξοπλισμό κατεβήκαμε στον 4ο όροφο που βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική.

Η ΜΕΘ βρίσκεται στον 5ο όροφο, ακριβώς από πάνω. Στην ερώτησή σας λοιπόν πόση ώρα χρειάστηκε να πάρουμε τον εξοπλισμό και να κατέβουμε στον 4ο όροφο σας απαντώ ότι χρειαστήκαμε περίπου 3 λεπτά. Κατευθυνθήκαμε άμεσα στο θάλαμο που νοσηλευόταν η ασθενής. Μπαίνοντας μέσα είδαμε ότι οι παρευρισκόμενοι ιατροί και νοσηλευτές της κλινικής είχαν ήδη ξεκινήσει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ δηλαδή, με καρδιακές μαλάξεις και αερισμό με AMBU. Μπαίνοντας στον θάλαμο είδαμε ένα παιδί, κορίτσι, άσφυγμο απνοϊκό με περιστοματική κυάνωση και μυδρίαση άμφω μυ αντιδρώσα στο φως κόρης.

Στο μόνιτορ του κορεσμού βλέπαμε χαμηλό κορεσμό και χαμηλές σφύξεις. Κλινικά δεν είχα ούτε περιφερικές ούτε κεντρικές σφύξεις και ακροαστκά άκουσα γύρω στις 35 σφύξεις. Αμεσα χορηγήσαμε αδρεναλίνη χωρίς καμία κλινική ανταπόκριση και ταυτόχρονα αναλάβαμε εμείς την ΚΑΡΠΑ ως πιο εξειδικευμένοι», έχει καταθέσει μεταξύ άλλων ο γιατρός, αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δόθηκαν δύο ουσίες: ροκουρόνιο και αδρεναλίνη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως σύμφωνα με κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και νοσηλευτή, ήταν ο πατέρας του κοριτσιού που ζήτησε το κλειδί του δωματίου της Τζωρτζίνας ώστε να μπορεί να κλειδωθεί με την αιτιολογία ότι σε διπλανό δωμάτιο είχε γίνει κλοπή. Την επόμενη μέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου διερωτήθηκε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν το παιδί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA