Μενού
sxoleio
Σχολείο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Απελπισμένοι δηλώνουν εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στην Σαντορίνη αφού δεν βρίσκουν καταλύματα για να μείνουν. Και μπορεί τα σχολεία να άνοιξαν αλλά οι δάσκαλοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της στέγασης αφού τα περισσότερα σπίτια είναι «κλεισμένα» και όσα έχουν απομείνει πανάκριβα. Μάλιστα, κάποιοι λένε πως αναγκάζονται να κοιμούνται σε σχολεία και σε αυτοκίνητα. 

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Ζητούν από δασκάλους των 750 ευρώ, ενοίκιο 450 για σπίτι 15 τετραγωνικών

Ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων, Γιάννης Μιλιάδης είπε στον ΑΝΤ1 πως φέτος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη στέγαση αφού η τουριστικό περίοδος που είναι σε άνθιση και έχει επιμηκυνθεί έχει σαν αποτέλεσμα πολλά σπίτια να είναι Airbnb. Οπως είπε το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι τιμές καθώς στη Σαντορίνη δεν υπάρχει σπίτι κάτω από 400 ευρώ ενώ ο μισθός του εκπαιδευτικού ανέρχεται σε 850 ευρώ. Ένας δάσκαλος για κάποιες ημέρες έμεινε μέσα στο σχολείο, καθώς δεν μπορούσε να βρει σπίτι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μένουν και στο camping του νησιού. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών, κάποιοι αναγκάστηκαν να κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA