Μενού
  • Α-
  • Α+

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για καφέ - μπαρ που χρεώνουν 1 ευρώ το παγάκι δημιουργώντας αρκετές αντιδράσεις. Χαρακτηριστική είναι μία νέα καταγγελία στην εκπομπή του Mega «Live News», στην οποία μία οικογένεια ισχυρίζεται πως πριν από λίγο καιρό επισκέφτηκε ένα υδάτινο πάρκο για να διασκεδάσει, παρήγγειλε το φαγητό της μαζί με κρύα νερά, μέχρι τη στιγμή που ζήτησε ένα ποτήρι σκέτο πάγο και τους ανακοίνωσαν στο ταμείο πως πρέπει να το πληρώσουν 1 ευρώ.  «Πήραμε ό,τι θέλαμε και μπουκαλάκια με νερό και ζητήσαμε και ένα ποτήρι παγάκια για να βάλουμε το νερό γιατί ήταν Ιούλιος μήνας, μέσα στον καύσωνα και μας χρέωσαν το ποτήρι τα παγάκια 1 ευρώ». Και ενώ στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης όπου το κατάστημα εξήγησε πως ήταν ένα πιο ακριβό είδος πάγου, στο εν λόγω περιστατικό όπως καταγγέλλεται, ήταν μόνο λίγος πάγος μηχανής. «Τα κοινά της παγομηχανής, αυτά που λιώνουν και πολύ γρήγορα. Ο γιος μου έπαθε τόσο μεγάλη έκπληξη, γιατί εκείνος είχε πάει και είναι 12 ετών να παραλάβει τα νερά και ζήτησε τα παγάκια». Ιδιοκτήτες μπαρ από την άλλη, δείχνουν στην κάμερα του «Live News» πως μία σακούλα πάγου σαν αυτήν, την πληρώνουν μόλις 2 ευρώ.

Τι ισχύει για τον premium πάγο

Ο πολυσυζητημένος premium πάγος σε σχήμα κύβου με συγκεκριμένες διαστάσεις και χαρακτηριστικά μπορεί σε τιμή λιανικής η συσκευασία 12 τεμαχίων να πωληθεί από 8 μέχρι και 10 ευρώ. Η τιμή χονδρικής αρχίζει από 40 λεπτά ανά τεμάχιο, με τους καταστηματάρχες να το κοστολογούν όπως σε αυτήν την περίπτωση 1 ευρώ. Το κέρδος για αυτούς μπορεί να είναι και 150% για ένα κομμάτι πάγου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εν λόγω κύβος πάγου σερβίρεται μαζί με premium ποτά για να διατηρήσει ατόφια την ποιότητα του αλκοόλ, με τους περισσότερους καταστηματάρχες να τον ενσωματώνουν στην τελική τιμή. Η Λορέτα Τόσκα εξήγησε στο Live News για τον premium πάγο: «Ενα κομμάτι πάγου σαν αυτό θέλει 6 ημέρες στο σύνολο για να παρασκευαστεί και έχει και υψηλό εργατικό κόστος. Το συγκεκριμένο κομμάτι πάγου θέλει περίπου μία ώρα για να λιώσει και δεν αλλοιώνει καθόλου την αίσθηση από το ανθρακικό. Φιλτράρεται με αντίστροφη όσμωση του νερού και ψύχεται για 4 ημέρες». Η ιδρύτρια της συγκεκριμένης εταιρείας ανέφερε ότι για την κατασκευή του συγκεκριμένου πάγου χρησιμοποιείται κανονικό νερό, κατόπιν αυτό φιλτράρεται με τα καλύτερα φίλτρα και αφαιρούνται το χλώριο, τα βακτήρια και τα άλατα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA