ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/09/2022 12:17

Χασισοφυτεία στον Ολυμπο: 40 εκατομμύρια ευρώ το προσδοκώμενο όφελος - Πώς λειτουργούσε η σπείρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική συγκομιδή κάνναβης θα ανερχόταν τουλάχιστον σε 11 τόνους, με το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος να κυμαίνεται από 30.000.000 έως 40.000.000 ευρώ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χασισοφυτεία στον Ολυμπο: 40 εκατομμύρια ευρώ το προσδοκώμενο όφελος - Πώς λειτουργούσε η σπείρα
ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ
Ανάγνωση:

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Αστέριος Μαντζιώκας μίλησε για τη διακρίβωση της δράσης εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ολύμπου. Οπως είχε αποκαλύψει το Reader οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα δάσος από χασισόδεντρα σε πλαγιά της Σκοτίνας και ύστερα από κινηματογραφική επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν δύο από τους εμπλεκόμενους στην εγκληματική ομάδα. Οπως είπε ο κ. Μαντζιώκας, «καταφέραμε να εξακριβώσουμε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, εντοπίζοντας σε δύσβατη ορεινή περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, του Δήμου Δίου - Ολύμπου Πιερίας, συνολικά -5- φυτείες κάνναβης, με -5.052- δενδρύλλια κάνναβης.

Επιπλέον, συλλάβαμε δύο αλλοδαπούς άνδρες, μέλη της εγκληματικής ομάδας». Η φυτεία ήταν τεράστια σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή καθώς εκτεινόταν σε 5 διαζώματα, καλύπτοντας συνολική δασική έκταση περίπου 40 στρεμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική συγκομιδή κάνναβης θα ανερχόταν τουλάχιστον σε 11 τόνους, με το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος να κυμαίνεται από 30.000.000 έως 40.000.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ

«Ενάμιση μήνα μετά τον εντοπισμό 3 φυτειών σε δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Αγιάς Λάρισας, με την εκρίζωση 2.193 δενδρυλλίων κάνναβης έως 3 μέτρα και την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, με τη σύλληψη ενός αλλοδαπού, οργανωτή αυτής, μία νέα επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας επιβεβαιώνει τον διαρκή αγώνα μας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών που οδηγούν στο "θάνατο" νέους ανθρώπους» πρόσθεσε ο κ. Μαντζιώκας κι αποκάλυψε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 120 αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ

Το modus operandi της σπείρας

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η επιλογή της τοποθεσίας και η διάταξη των φυτειών πραγματοποιήθηκε με τρόπο ώστε να καθίσταται δυσχερής και δυσδιάκριτος ο εντοπισμός τους, υπήρχε οργανωμένο δίκτυο άρδευσης, που κάλυπτε όλη την έκταση των φυτειών με χρήση γεωργικών λιπασμάτων και άλλες συναφείς δραστηριότητες, είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο ξηραντήριο των φυτών, προκειμένου να καθίσταται άμεσα δυνατή η περαιτέρω διάθεση των ποσοτήτων κάνναβης, διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα, όπου βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα που παρείχαν τη δυνατότητα στους δράστες να διαβιούν εκεί, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ώστε να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών.

ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 5.052 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα,
  • 21.626,50 γραμμάρια κάνναβης σε φούντα,
  • κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim,
  • ζυγαριές ακριβείας,
  • ασύρματος,
  • 15.000 λεκ και 230 ευρώ,
  • διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης
ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ ΠΗΓΗ: ΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ