Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον Βασίλη Δημάκη, τον κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, αρραβωνιάστηκε η κόρη της Σοφίας Βόσσου, Ερασμία Μάνου. «Με τον Βασίλη αρχίσαμε να επικοινωνούμε όταν έκανε την απεργία πείνας για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στο να σπουδάσει. Του έστειλα ένα μήνυμα συμπαράστασης στα social media, δεν το διαχειριζόταν ο ίδιος αυτό το προφίλ και οι άνθρωποι που το είχαν του μετέφεραν την πληροφορία. Εκείνος επικοινώνησε μέσα από τη φυλακή, ακολούθησαν επισκεπτήρια που πήγαινα να τον δω στον Κορυδαλλό κάθε 15 ημέρες. Είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη ο ένας τον άλλον για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω. Είναι πολύ δύσκολο αλλά παράλληλα είναι μοναδικό», ανέφερε η Ερασμία Μάνου με συνέντευξή της στο Happy Day.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Σκότωσε την Τζωρτζίνα για να εκδικηθεί τον Μάνο Δασκαλάκη, λέει ο εισαγγελέας

Και η Ερασμία Μάνου συμπλήρωσε: «Οι δεσμοί μεγαλώνουν σε αυτές τις συνθήκες. Η επικοινωνία είναι δύσκολη, όλα είναι δύσκολα. Παρόλα αυτά ό,τι είναι να συμβεί, συμβαίνει και δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Αυτό νομίζω. Ο αρραβώνας έγινε με ειδική άδεια, παρουσία της μητέρας μου. Ήταν περίεργο όλο αυτό και ταυτόχρονα πολύ συγκινητικό. Η μαμά μου με τον Βασίλη έχουν πολύ ωραία σχέση, επικοινωνούν με κάποια τηλέφωνα. Στην αρχή φοβήθηκε, όταν της το είπα. Μετά – δεύτερο χρόνο – ήθελε να το συζητήσουμε. Το τρίτο βήμα ήταν ότι γνωρίστηκαν και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαρούμενη κι εκείνη για το θάρρος μου».

Ποιος είναι ο Βασίλης Δημάκης

Ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο Λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος. Έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Γεννημένος το 1978, ο Βασίλης Δημάκης άρχισε από πολύ νωρίς να έχει προβλήματα με την Αστυνομία αφού το 1998, σε ηλικία μόλις 20 ετών, είχε φυλακιστεί. Αργότερα, καταδικάστηκε σε 44χρόνια φυλάκισης για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία και αφού πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις, ξεκίνησε απεργία πείνας, προκειμένου να του χορηγηθεί με βραχιολάκι. Η απεργία πείνας του Βασίλη Δημάκη διήρκησε 31 μέρες, ώσπου τελικά το αίτημά του έγινε δεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις 17 Μαρτίου 2022 ο Βασίλης Δημάκης δεν παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο, παραβιάζοντας την εκπαιδευτική του άδεια ενώ λίγο αργότερα το βραχιολάκι του σταμάτησε να δίνει σήμα στις Αρχές. Τελικά εντοπίστηκε μερικές ημέρες αργότερα σε διαμέρισμα στον Πειραιά έπειτα από έρευνα που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στις φυλακές, έχει ζητήσει να του παρέχονται μουσικά όργανα, κάτι που έχει γίνει αποδεκτό ενώ την περασμένη εβδομάδα έκανε αίτηση να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η τελετή του αρραβώνα με την Ερασμία Μάνου όπως και τελικά έγινε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA