Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει αναστηλώσει από το 1994 ένα μοναστήρι στη Βοιωτία και συγκεκριμένα το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα Βοιωτίας και το έχει μετατρέψει σε προσωπικό ησυχαστήριο. Το μοναστήρι, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Θηβών και Λιβαδειάς το έφτιαξε και το αναστήλωσε ο Μακαριότατος όταν ήταν ακόμη μητροπολίτης Θηβών. Εξω από το κελί του έχει βάλει και την επιγραφή «σήµερον εµού, αύριο ετέρου και ουδέποτε τινός».

Εκεί λοιπόν, όπως αναφέρει ο «Μαξιμιλιανός» ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε φίλους και γνωστούς, όπως κάνει κάποιες φορές το χρόνο, για να τους φιλοξενήσει στον μαγευτικό τόπο που φιλοξενεί μεταξύ άλλων παγώνια, πρόβατα, κότες, οπωροκηπευτικές καλλιέργειες, πολλά δέντρα όπως ροδιές και ελιές. Στο ετερόκλητο παρεάκι που δημιουργήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, συνδαιτημόνες ήταν ο γνωστός σε όλους μας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Ντάνος από το Survivor, ο οποίος πήρε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου να πάρει ξανά τον δρόμο για την... σκήτη του Αγιου Δομίνικου. Πέρα από τον Ντάνο, το «παρών» έδωσε κι ο παπά-Δημήτρης Λουπασάκης, ο οποίος είναι ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και πνευματικός του Γιώργου Αγγελόπουλου, εξ' ου και η παρουσία του στο ησυχαστήριο του Ιερώνυμου.

Οσον αφορά τώρα στον παπά-Δημήτρη, πρόκειται για τον ιερέα που φέρεται να θεραπεύτηκε από την λευχαιμία σε ηλικία 14 ετών, όταν τον «σταύρωσε» μια γυναίκα, βιώνοντας ένα θαύμα. Εκτοτε κι εκείνος «σταυρώνει» με τον ίδιο Τίμιο Σταυρό τους πιστούς, που προσδοκούν σε ένα θαύμα. Ο ιερέας έχει κατηγορηθεί για τα «θαύματα» που κάνει και μάλιστα η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκινήσει μια έρευνα για τα όσα ακούγονται για τον «θαυματοποιό» ιερέα, με την έρευνα να έχει περάσει στα χέρια του Μητροπολίτη Λάρισας, Ιερώνυμου.

Το θέμα με τον πάτερ Λουπασάκη ήρθε στην επικαιρότητα ξανά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο ιερός ναός των Αγίων Ισιδώρων, που γιόρταζε ανήμερα του Σταυρού, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από πιστούς που είχαν συρρεύσει κατά εκατοντάδες από την προηγούμενη νύχτα και είχαν στηθεί σε ατέλειωτες ουρές για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του «θαυματοποιού» ιερέα.

Ο ιερός ναός των Αγίων Ισιδώρων είχε αποτελέσει προσφάτως πεδίο «ιερής αντιπαράθεσης» όταν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κατήγγειλε τα «ψευδοθαύματα» κι έκανε λόγο για «απάτη ολκής» για όσα συμβαίνουν στον ναό του Λυκαβηττού. Ο κ. Νεκτάριος είχε υποστηρίξει πως «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Αγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA