Μενού
  • Α-
  • Α+

Aντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας άντρας που περιφερόταν στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρατούσε στο χέρι μία κουκουβάγια «τυτώ». Το πτηνό το είχε μάλιστα δεμένο με αλυσίδα, ενώ απαγορεύεται να περιφέρει κάποιος ένα νυκτόβιο πτηνό και απαιτείται ειδική άδεια. 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Αγωνία για τον 16χρονο ποδηλάτη που τραυματίστηκε από περιπολικό - Τρία περιστατικά παράσυρσης ανηλίκων σε λίγη ώρα

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ήδη ψάχνουν ποιος μπορεί να είναι ο κάτοχος του πτηνού, ενώ έχει γίνει και καταγγελία στο Α.Τ του Λευκού Πύργου.  Η τυτώ δεν είναι κουκουβάγια με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό που ανήκει στην ομάδα των πεπλόγλαυκων. Έχει ευρύτατη εξάπλωση σε όλες τις ηπείρους, ενώ στην Ελλάδα την συναντάς σε αγρούς και άλλες ανοικτές περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, αγροικίες και παλαιά κτήρια, στάβλους, αχυρώνες και ερείπια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA