ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/09/2022 12:17

ΕΟΦ: Απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο συμπληρώματα διατροφής - Δεν είναι πλέον γνωστοποιημένα

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση παρτίδων των γνωστών συμπληρωμάτων διατροφής OXYPERM NF και ATHROMAX NF, βελγικής εταιρίας, καθώς εντοπίστηκε πολύ υψηλή συγκέντρωση του προσθέτου Ε468

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΕΟΦ: Απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο συμπληρώματα διατροφής - Δεν είναι πλέον γνωστοποιημένα
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Στην ανάκληση αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας παρτίδων δύο γνωστών συμπληρωμάτων διατροφής βελγικής εταιρίας, λόγω πολύ υψηλής συγκέντρωσης του πρόσθετου Ε468 προχώρησε ο ΕΟΦ. Πρόκειται για τα ATHROMAX NF 90 tabs και OXYPERM NF 90 tabs με τον Εθνικό Οργανισμό φαρμάκων να ενημερώνει πως τα συγκεκριμένα προϊόντα πλέον δεν είναι γνωστοποιημένα.

Διαβάστε ακόμη: Ρεκόρ εγγραφών στην πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό - «Παγώνουν» τα αντικίνητρα μέχρι και τον Νοέμβριο

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού, αναφέρεται: «Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των παρτίδων 2103334 και 2107738 του μη γνωστοποιημένου συμπληρώματος διατροφής ATHROMAX NF 90 tabs και των παρτίδων 2104332, 2105255 και 2201072 του μη γνωστοποιημένου συμπληρώματος διατροφής OXYPERM NF 90 tabs της εταιρείας Metagenics Belgium, Βελγίου, μετά από ενημέρωση ότι περιέχουν το πρόσθετο Ε468 σε πολύ υψηλή συγκέντρωση (ανώτατο επιτρεπτό όριο 30000 mg/Kg). Τα προϊόντα επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

Η επιχείρηση που τα έχει προμηθευτεί υποχρεούται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΟΦ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ