Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Καβάλας από την άγρια δολοφονία ενός 52χρονου στην Χρυσούπολη. Δράστης, σύμφωνα με την ομολογία του, είναι ένας 25χρονος ο οποίος μολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν υπεύθυνο για την απόλυσή του έξι μήνες πριν, καθώς ο 52χρονος ήταν κουμπάρος με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και θεωρούσε ότι τον επηρέαζε. Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς, ο 52χρονος τού έκανε… bullying όσο καιρό εργαζόταν στο εργοστάσιο και συνέχισε και μετά την απόλυσή του.

Διαβάστε ακόμη: Καυγάς για το κυνήγι, ένα βράδυ πριν τη δολοφονία στην Καβάλα - Πήρε προθεσμία απολογίας από τον εισαγγελέα ο 25χρονος

Όπως όλα δείχνουν ένας καυγάς ανάμεσα στον αδελφό του και τον 52χρονο το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, ήταν σύμφωνα με το δράστη η αφορμή που όπλισε το χέρι του τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου. Με βάση αυτά που ανέφερε ο 25χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο αδερφός του και το θύμα είχαν συναντηθεί σε καφετέρια το προηγούμενο βράδυ για να συζητήσουν για το κυνήγι. Το θύμα φέρεται να ζήτησε το σκυλί που είχε στην ιδιοκτησία του ο νεαρός, όμως, εκείνος αρνήθηκε να του το δώσει και έτσι οι δύο τους λογόφεραν.

Όταν ο αδερφός του δράστη γύρισε σε κακή ψυχολογική κατάσταση στο σπίτι και είπε στον αδερφό του όλα όσα είχαν γίνει (σύμφωνα πάντα με την ομολογία του δράστη) ο 25χρονος φοβήθηκε πως και ο αδερφός του θα υποστεί την ίδια κακοποιητική συμπεριφορά που είχε δεχθεί ο ίδιος και αποφάσισε να δράσει.

Ο δικηγόρος του 25χρονου, Μανώλης Βονικάκης, σε δηλώσεις του τόνισε πως: «υπάρχει ομολογία. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πάρει αντίγραφα της δικογραφίας. Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι ότι ο δράστης είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος δεν γνώριζε να κρατάει όπλο. Θα μου πείτε και πως συνάδει αυτό με τον πυροβολισμό που βρήκε το θύμα στη θωρακική χώρα και συγκεκριμένα στην καρδιά; Αυτό ακριβώς δείχνει πως δεν ήξερε σημάδι. Δε σημάδεψε, ήταν ένας πυροβολισμός από απόσταση ο οποίος έγινε κατά τους ισχυρισμούς του πελάτη μου για εκφοβισμό του θύματος με το οποίο υπήρχαν προηγούμενα. Ισχυρίζεται πως έχει δεχθεί εργασιακό bullying, κακοποιητική συμπεριφορά, από το θύμα και υπήρχαν και άλλες προστριβές με τον αδερφό του δράστη εξαιτίας του κυνηγιού και με αυτόν έχει προστριβές. Το περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ, μια ημέρα πριν τη δολοφονία, ήταν αυτή που τελικά όπλισε το χέρι του. Υπήρχε μια έντονη λεκτική διαφωνία μεταξύ του αδελφού του δράστη και του θύματος και αφορούσε το κυνήγι».

Από τη μηχανή αναγνώρισαν τον 25χρονο

Οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 25χρονου μετά από ενδελεχείς έρευνες στις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του νεαρού μέσω της μηχανής του με την οποία είχε διαφύγει από το εργοστάσιο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργαζόταν το θύμα στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου.

Ο κλοιός γύρω από τον δράστη είχε αρχίσει να στενεύει τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει πολύτιμες καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, που «φωτογράφισαν» τον 25χρονο. Παράλληλα, η εικόνα του καθ’ ομολογίαν δράστη είχε αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας σε κοντινό σημείο.

Στο βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους οι αρχές, η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 25χρονος είχε καταγραφεί να κινείται την κρίσιμη ώρα λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση λίγα μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ο δράστης περίμενε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής τον 52χρονο έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου. Όταν λίγο μετά τις 05:00 είδε το θύμα να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο, από απόσταση περίπου 10 μέτρων.

Ελεύθεροι οι γονείς του 25χρονου

Αφού ομολόγησε την πράξη του, στη συνέχεια περιέγραψε πως οργάνωσε τη δολοφονία, την οποία απέδωσε σε καθαρά προσωπικές διαφορές. Πάντως, νωρίτερα στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας είχαν οδηγηθεί και οι συγγενείς του 25χρονου, καθώς οι αστυνομικοί θέλησαν να διαπιστώσουν αν γνώριζαν την αλήθεια για το έγκλημα και προσπάθησαν να τον καλύψουν. Τελικά, οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι παρά τις υποψίες, καθώς αποδείχτηκε ότι δεν γνώριζαν. Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 25χρονος για τη δολοφονία ήταν καραμπίνα, η οποία ανήκε στον αδελφό του. Ο 25χρονος που δεν είχε άδεια οπλοκατοχής, πήρε την καραμπίνα του αδελφού του και σκότωσε τον 52χρονο. Μετά το φονικό, την επέστρεψε στο σπίτι και την έβαλε στη θήκη της. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο αδελφός του δεν υποψιάστηκε κάτι. Ο 25χρονος οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA