ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/09/2022 22:56

Δίπλωμα οδήγησης: Σχολές «λαδώνουν» και βάζουν κρυφά ακουστικά σε αλλοδαπούς για να πιάσουν δουλειά ως διανομείς

Κύκλωμα δασκάλων σε σχολές οδήγησης «λαδώνουν» για να βοηθήσουν αλλοδαπούς να βγάλουν δίπλωμα, αποκαλύπτει η ΕΡΤ - Σύμφωνα με τη δικογραφία, εξεταζόμενος συνομιλούσε με πρόσωπο έξω από την αίθουσα για τις απαντήσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δίπλωμα οδήγησης: Σχολές «λαδώνουν» και βάζουν κρυφά ακουστικά σε αλλοδαπούς για να πιάσουν δουλειά ως διανομείς
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Κύκλωμα δασκάλων σε σχολές οδήγησης που «λαδώνονται» για να βοηθήσουν αλλοδαπούς να βγάλουν δίπλωμα, αποκαλύπτει η ΕΡΤ. Με κρυφά μικρόφωνα και ακουστικά δίνουν τις απαντήσεις -κυρίως σε Πακιστανούς που δυσκολεύονται στα ελληνικά- ώστε να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο δίπλωμα και να βρουν δουλειά ως διανομείς! Ο 42χρονος μαραγκός από το Πακιστάν συνελήφθη κατά τη διάρκεια των θεωρητικών εξετάσεων που έδινε, μαζί με άλλους υποψηφίους οδηγούς, σε αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών. Πάνω του είχε κινητό τηλέφωνο, ενώ στο αυτί φορούσε ακουστικό τύπου ψείρα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, συνομιλούσε με πρόσωπο έξω από την αίθουσα για να παίρνει τις απαντήσεις. Όπως λέει στην ΕΡΤ ήθελε με το δίπλωμα για να πιάσει δουλειά ως διανομέας.

Διαβάστε ακόμη: Μεσσηνία: Παραδοχή του πατέρα για βιαιοπραγία στο βρέφος για το κλάμα - Ναρκωτικά και όπλα βρέθηκαν στο σπίτι

Video Loading...

Ο 42χρονος υποψήφιος οδηγός είπε ότι είναι άρρωστος, έχει προβλήματα με τα νεφρά του και ήθελε το δίπλωμα για το μηχανάκι για να κάνει «μια πιο εύκολη δουλειά, ντελίβερι ή κάτι άλλο». Δήλωσε ακόμη ότι μίλησε με έναν φίλο και του είπε ότι μπορεί να το περάσει κι έτσι του έδωσαν ακουστικά, αλλά διευκρίνισε ότι δεν μίλησε με κανέναν κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 42χρονο φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες αναγνώρισε τον δάσκαλο οδήγησης ως το άτομο που του έδωσε τον εξοπλισμό για να περάσει παράνομα τις εξετάσεις.

Ο Άρης Ζωγράφος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης υποστήριξε ότι «...περιμένουμε εδώ και καιρό να μπουν οι κάμερες στις αίθουσες και οι κλωβοί που δεν έχουν έρθει. Το ''λάδωμα'' θα υπάρχει εφόσον υπάρχει ένα σύστημα που επιτρέπει το... λάδωμα». Συνέχισε τονίζοντας ότι «...μπορούν να δώσουν εξετάσεις οδήγησης με ακουστικά ως μη γνώστες της γλώσσας ή μπορούν με έναν μεταφραστή της χώρας τους. Δεν το ξέρουν γιατί προφανώς δεν απευθύνονται στις κατάλληλες σχολές οδηγών. Αυτή τη στιγμή τα ''μαγαζάκια'' που έχουν στηθεί έξω από τα Υπουργεία είναι μονόδρομος για κάποιον που δεν γνωρίζει τη γλώσσα».

Σε βάρος του δασκάλου οδήγησης σχηματίστηκε δικογραφία. Μία ημέρα πριν την υπόθεση με τον 42χρονο, συνελήφθη άλλος Πακιστανός να προσπαθεί να περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ