Μενού
  • Α-
  • Α+

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα το θρίλερ με την εξαφάνιση της 48χρονη Ευρυδίκης στη λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία. Η γυναίκα εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη και μέχρι και χθες δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Χθες το Star έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία η οποία δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Φαίνεται ξεκάθαρα το σχήμα του ευρήματος που εντόπισε το υπερσύγχρονο σόναρ του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είναι η λευκή μορφή που θυμίζει τόξο. Το νέο στοιχείο αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Διαβάστε ακόμη: Ευρυτανία: Ντοκουμέντο με την 48χρονη να οδηγεί προς τη λίμνη – Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή

«Δεν ήταν 100% σίγουροι ότι μπορεί να είναι άνθρωπος. Ένα Σόναρ δεν μπορεί σε τόσο βάθος να πει τι είναι κάτω. Τίποτα δεν αποκλείεται γιατί είπαμε ότι το βάθος είναι πολύ μεγάλο και τα νερά είναι σκοτεινά» εξηγεί ο Στέργιος Φυσέκης, διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Ευρυτανίας. 

Οι έρευνες στη λίμνη επικεντρώνονται σε ένα σημείο περίπου στη μέση της γέφυρας Τατάρνας. Το ύψος της γέφυρας σε εκείνη την καμάρα είναι 196 μέτρα ενώ το εύρημα βρίσκεται  90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. «Ήταν περίπου κάτω από το σημείο ακριβώς από οπού υποτίθεται ότι έπεσε αν έπεσε μονή της. Αν λοιπόν δεν ανέβουν στο βυθό δε θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν το αντικείμενο το οποίο εμείς μπορέσαμε και σονάραμε» λέει ο Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σήμερα, το πρωί υποβρύχιο drone τελευταίας τεχνολογίας θα σκανάρει το βυθό της λίμνης των Κρεμαστών συνδράμοντας στο έργο των έμπειρων δυτών.   Ωστόσο οι δύτες που και χθες πραγματοποίησαν έρευνες, μέχρι στιγμής βρίσκουν μόνο κορμούς στον πυθμένα. Για αυτό και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ερευνήσουν αν  η 48χρονη Ευρυδίκη εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο της έφυγε με τα πόδια. Σε ένα άλλο βίντεο φαίνεται η Ευρυδίκη να οδηγεί προς τη γέφυρα Τατάρνας. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από την ημέρα της εξαφάνισης και όπως φαίνεται η ώρα είναι μία και δώδεκα. Το βίντεο είναι στη διάθεση των αστυνομικών αρχών.

Οι φήμες για τη μεγάλη κληρονομιά και ο ξυλοδαρμός

Τις έρευνες παρακολουθεί επί τόπου και ο σύζυγος της Ευρυδίκης. Η οικογένεια της, η μητέρα και ο γιος της αγωνιούν και ελπίζουν να την εντοπίσουν ζωντανή. Δύο μέρες πριν εξαφανιστεί η Ευριδίκη είχε προηγηθεί ένα σκηνικό έντασης στο σπίτι της, με τον σύζυγό της, καθώς η ίδια πήγε στο νοσοκομείο του Καρπενησίου και δήλωσε πως έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο διοικητής του νοσοκομείου Καρπενησίου Δημήτρης Καρατσίκης, επιβεβαιώνει, ότι λίγα 24ωρα πριν την εξαφάνισή της, είχε νοσηλευθεί για ένα 24ωρο στην χειρουργική κλινική με κακώσεις.

Ο σύζυγός της συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, έγινε το δικαστήριο με προσωρινή απόφαση περιοριστικών μέτρων. Ο ίδιος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την εξαφάνιση της συζύγου του. Σημειώνεται πως το ζευγάρι φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με αφορμή μια μεγάλη κληρονομιά.

Την ίδια ώρα οι Αρχές εστιάζουν σε κάθε λέξη που έγραψε η Ευρυδίκη στις σημειώσεις των 16 σελίδων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της πριν εξαφανιστεί. Απευθύνεται όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε τρία πρόσωπα: Τη μητέρα, τον γιο της και τον σύζυγό της. «Αν με βρείτε τραυματισμένη να κάνετε ευθανασία. Αν με βρείτε νεκρή να με αποτεφρώσετε», γράφει. Αυτό που σε πρώτη φάση ψάχνουν να βρουν οι Αρχές είναι αν πρόκειται για τον γραφικό της χαρακτήρα και αν όταν άφησε το αυτοκίνητό της στη γέφυρα έπεσε στο νερό ή συνέχισε με τα πόδια προκειμένου να εξαφανιστεί.

Η τελευταία επικοινωνία της Ευρυδίκης πριν εξαφανιστεί, είναι με τον δικηγόρο της. Του λέει που βρίσκεται, ότι είναι μόνη της και αυτά που του προκαλούν ανησυχία είναι τα λόγια της. Η επικοινωνία είναι λίγων μόλις λεπτών αλλά αρκετή για να κινητοποιήσουν τον δικηγόρο κυρίως από αυτά που του έχει πει.

Στη συνέχεια μόλις τελειώνει αυτή η επικοινωνία στην οποία καταλαβαίνει ότι η 48χρονη δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ο δικηγόρος καλεί τον σύζυγο ο οποίος στη συνέχεια ειδοποιεί την αστυνομία. «Πηγαίνετε στη Γέφυρα Τατάρνας», τους λέει, «είναι η σύζυγος μου». Πήγε και ο ίδιος στο σημείο. Τελικά, βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι και η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA